Lagu Raya

Assalamualaikum and hai hai.

Hari ni nak cakap pasai lagu raya. Dah ada dekat radio, kalau bukak radio conform ada.
Tbh, Fisha suka lagu raya yang lama lama than yang baru-baru ni, tak tahu kenapa. Maybe sebab Fisha memang dibesarkan dengan lagu raya yang lama macam P.Ramlee, etc. Korang macam mana pulak ?

Next, kalau cakap pasal lagu raya ni tiba-tiba je ingat masa sekolah rendah dulu.
Kalau lepas raya, sekolah kitaorang ada buat majlis nak sambut hari raya, so kena pakai baju raya lah hari tu, bukan kemain lagi bergaya nya budak-budak lain -.- . Then, setiap kelas pun kenalah buat persembahan lagu raya, part nyanyi lagu raya Fisha paling tak suka lah haha.

And then then then, kalau cakap pasal lagu raya ni, conform Fisha suka dengar lagu Balik Kampung by Sudirman. Seriously, Fisha suka lagu tu dari kecik lagi, happy je dengar lagu tu haha.

That's all, sampai sini dulu entry ni ye.
Wassalam.

9 comments:

NS said...

akak nih semua lagu layan. tapi lagu yang ade rap2 sory la xminat. hahaha

kan?kan? rindu pulak zaman sekola. ehh tapi mase kolej ade gak sambut raya. siapp ade pertandingan myanyi la, bsajak la. macam2 la. hehe

Anis Ifham said...

lagu raya yang lama lagi best. malar segar gitu.

Nur Fatihah Husna said...

Samalah, tehah pun suka dgr lagu raya yg lama2 punya. lagu raya yg baru tak best la, tak rasa macam suasana hari raya pun hehe. sanisah huri sharifah aini, best jugak lagu2 raya diorg =)

Siara Elina said...

Kalau sekolah akak pulak, biasanya buat jamuan je lepas raya.. bawak kek raya masing2 n kumpul sama sama. hehehehehehe

white lily said...

hari hari radio memang bukak.. part balik kampung yang best.. hihi. adat bergaya gaya raya masa kolah rendah memang ada tiap tiap tahun.. tapi lepas naik kolah nengah takda lagi daa TT___TT

budak said...

lagu raya sekarang tak sedap mcm dulu. tapi kite suka lagu bunkface yg anugerah syawal tu. hehe

Nurul Farahizzati Zakaria said...

kawan akak pasang lagu raya masa akak kerja promoter dulu.. Ya Allah... naik muak la.. macam takde lagu raya lain.. hahaha.. :')

Lee Wa Wan said...

suka lagu raya sudirman... dari jauh ku pohon maaf... fuhhhh melelehhh

Nadratul Syazwana said...

Time Ramadan duk kat kolej dengar lagu raya syahduuu je rasa hahaha