Whiteboard

Assalamualaikum.

Whiteboard or blackboard masa sekolah rendah dulu memang selalu jadi sasaran untuk diconteng selain meja dengan buku conteng, tu pun kalau takde cikgu lah dalam kelas. Memang normal lah tu kan hoho.

Masa Fisha darjah 3 dulu, memang budak kelas Fisha selalu sangat menconteng whiteboard aka papan putih.
Ketua kelas pun join jugak, betapa teruknya kelas kitaorang kalau takde cikgu.

Fisha tengok diorang conteng dekat whiteboard tu entah apa-apa. Diorang conteng macam-macamlah.
Example :

                                Ali Loves Minah

Tak tahu apa motif tulis macam tu. Yang selalu jadi sasaran dalam kelas conform budak yang selalu kena ejek. Nama Fisha tak selalu jadi sasaran sebab bajet gangster dalam kelas tapi menangis jugak kalau tak bawak buku -.- . And then, part yang paling Fisha benci sekali kalau diorang conteng ni dekat whiteboard :

Jangan conteng whiteboard ni !

Dah lah tulis besar-besar pulak tu. And then-then, ada pulak budak gatal tangan nak menulis lagi dekat whiteboard:

Kau conteng boleh pulak !!!!!!!!!!!!!!!


Tanda seru tu bukan saja-saja, memang fakta budak kelas Fisha tulis tanda seru tu banyak-banyak.
Pernah sekali diorang tulis dekat whiteboard tu guna parmenent marker, kelam-kabut kitaorang nak padam dahlah lepas tu masa ustaz garang tu haha.

Masa darjah empat, kitaorang tukar kelas, kelas kitaorang tu guna blackboard means tulis pakai kapur lah.
Tak tahu kenapa kitaorang tak menconteng dah, katanya takde feelings lol.
Berakhir lah fenomena menconteng whiteboard di situ dan bermulalah fenomena baru di situ.

Iaitu menghitamkan kasut menggunakan pemadam blackboard sebab cikgu selalu buat spotcheck kebersihan dalam kelas -.- .

16 comments:

Khamsi Abdullah said...

Saya tak conteng papan.. saya suka tidur dalam kelas orang masa sekolah menengah. :P

Alyani Matshah said...

zaman sy skolah dulu pun camtu jgak.... gatal tangan je nak conteng whiteboard =D

Anis Adnan said...

Nakal-nakalnya korang :D

Ain Nafisha said...

Khamsi Abdullah : haha mesti kaki tidur dalam kelas ni :D
Alyani Matshah : samalah, nak lagi kalau masa sekolah rendah
Anis Adnan : Hoho masa tu baru darjah 3 memang lah nakal :D

Nurul Farahizzati Zakaria said...

hahaha.. tahu xpe.... rindu sangat nak conteng2 mcm tu..

Ain Nafisha said...

Nurul Farahizzati Zakaria : tu lah, sekarang ni susah nak menconteng dalam kelas sebab marker ketua kelas pegang TT^TT.

Norhaizam Mustaffa said...

Haha. Rindu dulu2. Selalu jugak conteng2 ni :)

Tashira Sha said...

kite dulu ketua kelas and kite selalu tulis nama pelajar yg bising dlm kelas. aaa that memory rindunyaaaa

atie zakaria said...

akk lg suka black board sbb kapur ada bnyk color.. hihi

Ain Nafisha said...

Norhaizam Mustafa : Haha saya pun rindu jugak nak conteng whiteboard ni :D
Tashira Sha : samalah, padahal tak buat bising pun diorang tulis nama jugak TT^TT
atie zakaria : yup tapi habuk dia tak tahan tu >.<

Ainur Ann said...

Hehe kenangan . Bestnye dapat conteng whiteboard .

Siara Elina said...

Hahahaha senyum sendiri akak baca entry nie. amboi, bajet gengster heheheehe

Anisyamir Leejo said...

Rindu nya nak conteng black board tu.. Sekarang ni dah tak guna blackboard. So, mmg selalu jevberangan jadi cg.. conteng whiteboard tu sampai penuh. haha Tapi, bila marker yg guna tu permanent, mana tak kelam-kabut satu kelas ==' haha

aiman mania said...

heeeheeeheeheee...sekarang duduk kat universiti...belajar guna slide ..dah tak guna dah white board and blackboard..heeeheeehee :D

Aien Minhoo ♥ said...

Guna marker la best. Gune kapur tkkkk

Nurul Farahizzati Zakaria said...

masa zaman akak, kitorang main roda impian satu kelas.. hahaha