Shopping Online ?

Assalamualaikum.

Selama hidup Fisha ni, sejujurnya Fisha pernah sekali je shopping online. Kesian tak ? To be honest, Fisha takut nak shopping online ni sebab banyak sangat orang selalu kena tipu. Lagipun Fisha ada juga baca entry dekat blog lain pasal shopping online ni.

First time Fisha shopping online tu pun nyaris-nyaris je duit Fisha ni lebur. Barang yang Fisha order tu pun sampai dengan bad conditions. Bekas pensel yang Fisha order tu pun dah terkoyak sikit.
Fisha order 2 botol air dengan 2 bekas pensel tapi 1 botol air dengan 1 bekas pensel je Fisha dapat. Tu pun puas Fisha marah owner tu, macam-macam Fisha cakap dekat owner tu ._. .
Kesian adik Fisha patutnya dia gunakan bekas pensel tu masa bukak sekolah nanti, dahlah dia baru nak masuk darjah satu ._. .

And then bekas pensel dan botol air tu sampai sekarang tak sampai-sampai.

Fisha ada jugak rasa menyesal sebab tak baca dulu customer feedback dia, memang banyak yang orang marah dengan owner shop tu sebab barang lambat sampai kadang-kadang langsung tak sampai. Ada yang order tu berbulan-bulan tunggu tak sampai-sampai. Owner dia tak bagi apa apa pun information pasal barang customer. Atleast bagi lah sebab kenapa barang tu lambat sampai.

 Same goes to me, Fisha order bulan November, bulan Februari baru sampai. Memang Fisha tahu yang pasal barang pre-order ni lambat sampai, tapi Fisha tengok shop yang lain sebulan je dah sampai ._. .
And then Fisha pelik jugaklah owner shop tu macam lebihkan new customer yang baru order ni, mana taknya customer yang dah lama order dari Fisha tu tak sampai-sampai lagi barang diorang.

Seriously,Fisha dah serik dah nak shopping online ni walaupun baru sekali TT^TT.
Wassalam.

11 comments:

Ana Lee said...

ermm.. kesiannya. Ana pun baru satu kali..sebabnya sama juga, takut ditipu.

Ain Nafisha said...

Ana Lee : Tau takpe TT^TT samalah kita kan hehe.

HerSyfqh said...

kite langsung tak pernah shopping on9. lagik ke si yan an3 ? :'( huhu

Nadratul Syazwana said...

Online shop memang makin famous sekarang ni. Tapi kak Nad sendiri jarang beli online T.T Sebab kekadang mahal sgt la

eyqa yushaiza said...

akak tak pernah purchase online. lagi sedeyh. kadang2 kena pandai cari web yang jual online ni, selalunya kena ada orang yang promote dulu baru boleh percaya.

zakira afina said...

hehe for sure akak tak pernah shopping online. hehe takut haih nak cubeeee :D syg fisha muhehe.

Ain Nafisha said...

HerSyqh : eh taklah, lagi selamat dari shopping online ni, banyak shop yang menipu TT^TT
Nadratul Syazwana : Yes, ada separuh kedai tu ambik untung banyak.
eyqa yushaiza : eh taklah hehe. fisha pun selalu buat gitu, takut kena tipu ><
zakira afina: samalah first time memang takut. eh haha :D

Siara Elina said...

aduii sian dia.. saya pulak memang tak pernah online shopping. i don't know why.

Ain Nafisha said...

Siara Elina : sian kan hehe. hihi Fisha pun macam gitu jugak dulu sebab takut kena tipu.

Anis Adnan said...

Tak pernah & takut nak shopping online -_-

Iola said...

alhamdulillah setakat ni..saya sebagai customer dan seller huuu tak ada lagi masalah macam ni..dan memang doa sangat sangat dijauhkan hu