Baju Raya

Assalamualaikum and hai hai :D

Sebelum nak mulakan entry ni, Fisha nak ucap Selamat Menyambut Ramadhan Al-Mubarak kepada semua umat Islam.
Rasanya masih terlalu awal untuk cakap pasal baju raya ni sebab puasa pun belum haha.

Okay and back to the topic, Fisha rasa baju raya Fisha tahun ni simple je. Nak tahu warna apa ? Tunggu 1 Syawal nanti haha. Puasa dulu baru raya :D
How about korang ? Warna apa baju raya tahun ni? Confirm tak nak bagi tau sebab Fisha tak bagi tau warna baju raya Fisha haha.
Kalau cakap bab-bab baju raya ni, memang semua orang nak pakai baju raya masa hari Raya Aidilfitri. Lagipun sunat pakai baju cantik-cantik masa raya kan. Macam-macam style Fisha tengok, ada family tu pakai baju sedondon je warna, ada jugak family pakai warna warni. RAINBOW ~ hoho.

And then then, tahun ni Fisha tempah je baru raya dekat tailor, tak beli baju siap sebab kadang-kadang baju dekat kedai tu tak menepati cita rasa eceh ceh ~
Tapi kadang-kadang, kalau hantar dekat tailor, tailor selalu buat silap. Contohnya masa raya tahun lepas dan lepas lagi, baju raya kakak Fisha dengan emak Fisha tertukar.
Tailor tu buatkan kain emak Fisha tu baju kakak Fisha.  Ish ish ish -.-
Tapi nak buat macam mana, redha je lah. Lagipun kalau nak beli baju yang lain pun macamlah ada stok lagi sebab masa tu dah penghujung Ramadhan sangat dah.

That's all, nak sambung blogwalking pulak. Fisha tak bukak blog 3 hari sebab busy dengan homework hehe.
By the way, nak tumpang sini kejap. Alhamdulilah masuk 2 CPUV lagi, kalau nampak iklan ni klik banyak-banyak ye :)


Wassalam.


10 comments:

Cik Nadyya said...

hahahaha amboi..
sibuk dengan baju raya pulekk..
terasa ahad ni nak raya pulak. ehh? -,-

Lieya Yaya :) said...

alah . tak decide lagi nak beli baju raya warna apa . hehe . yaya minat kain cotton punya baju raya :D selesa :D selamat berpuasa fisha :)

atie zakaria said...

rahsia jugak bj raya warna apa..

hhihihi

Nadratul Syazwana said...

Tak bukak 3 hari pun still dapat cpuv baru untung ah Fisha! Haha eh eh and baju raya kak Nad colour pink! Hehe <33

Ana Lee said...

haha. ana terpaksa sedondon dengan family merah hitam tahun ni TT .TT
Orang mau BIRU~
anyway, selamat berpuasa fisha xD

Anis Ifham said...

selamat menjalani ibadah puasa fisha :)

Lee Wa Wan said...

wahhhh... syukur rezeki banyak gila... :) haha

Teena Tna said...

Selamat berpuasa fisha ! :)

Nurul Farahizzati Zakaria said...

Tahu ni, saya xde baju raya... baju dh byk sgt dan jarang pakai.. hihi.. tahniah fisha.. sorry xleh bak tekan iklan fisha.. online guna phone, iklan xnak keluar.. huhu..

Ayuni Sara said...

this year warna kuning cair...blogwalking here ^^