Phone ~

Assalamualaikum :)

Dah berkurun-kurun lamanya tak update blog ni sebab exam seminggu ._. , alhamdulilah dapat jawab tapi for me susah jugaklah naknya kertas Sains. Sejak-sejak ni tak dapat nak berblogging TT^TT.

Back to the topic, alkisahnya bermula apabila cikgu umumkan tak lama lagi ada Hari Koperasi, yang paling eden mengejutkannya ada cabutan bertuah. Hadiahnya memang agak special sikit lah sebab ada phone dalam banyak-banyak hadiah tu. Waaaaah, dahlah Fisha ni takde phone nak juga merasa phone baru. Ye lah sebelum ni Fisha ni bukan cermat pun menjaga phone ni.

Then, Fisha bukak tv, okay tepat-tepat iklan phone Sony Z2 ke apa keluar. Kalis air katanya ._. , memang banyak betul kan benda-benda yang buat orang sentiasa nak benda baru. Lagipun sekarang ni banyak phone dah turun harga. Kalau ikutkan hati memang nak, tapi duit takde nak beli guna apa.

Then-then, Fisha baca newspaper, tiba-tiba rajin. Tiba-tiba je ada artikel tu pelik semacam je bunyi.

Telefon lama dicari 

Macam begitulah bunyinya, so sekarang ni dekat London ramai orang tengah cari phone-phone lama macam Nokia yang tekan-tekan tu. And then, Fisha cakap dekat emak Fisha pasal ni, haha memang heboh satu rumah sebab pasal tu ._.

" Emak, cuba tengok ni orang putih tengah cari phone ni "

" Orang putih bukan orang kita, kalau dekat sini sapa ke nak phone macam tu"

Begitulah ceritanya, haha maaf jika merepek dalam entry ni.



Wassalam.

10 comments:

miss fifi said...

Fifi punye hp dah nak mask 4 years xpenah tukar lagi, xminat ah gadget2 ni :D

p/s: bestnyer sekolah bagi phone free <3

zakira afina said...

hee dunia makin maju jadi terciptalah alat2 komunikasi yang maju :3

Nini Hanini said...

kenapa orang london nak cari phone tu ea? hehe..zaman smartphone dah ni kan..hahaa XD

nak mengimbau kenangan silam kut :p

Ain Nafisha said...

Fifi : Waaaah tahan lama phone Fifi, phone Fisha ni kejap rosak kejap ganti hahaha.
Kak Zakira : Haa kan-kan ? Banyak betul alat komunikasi yang canggih-canggih sekarang ni
Kak Ninie : Haha, tau takpe. Pelik Fisha mendengar nya. Agaknya :D

Izzati Amira said...

dah ade z2 erk??? haihh. betul la tu, sape tak teringin nak fon baru.. duit takde. diam ajelah. haha

Nadratul Syazwana said...

Hahaha orang putih lebih mementingkan sentimental value lah Fisha :) Hehe

Ain Nafisha said...

kak Nad: haha agaknya, pelik jugak dengar diorang nak phone macam tu hoho

Ain Nafisha said...

kak Nad: haha agaknya, pelik jugak dengar diorang nak phone macam tu hoho

Jimie SC said...

i'm still have the phone..simpan bt koleksi.. ;)

Ain Nafisha said...

Jimie SC : Woww, you should go to London lah, hahaha.