Fear

Assalam.

Dah berapa kali Fisha tulis entry tapi semua nya fail sebab tak menepati cita rasa ecehceh. Tapi nak update jugak since blog ni dah lama tak berupdate.

Actually nak cerita pasal takut, maybe ada orang takut dengan ketinggian, serangga and etc.
Fisha pulak takut dengan gelap. Memang pantang kalau blackout conform tak tenang hati.
Ada satu hari tu blackout masa pukul 2.00-4.00 pagi gitu, masa tu Fisha tidur sorang-sorang.

Memang macam-macam imagine dah dalam kepala ni. Buatnya lah kalau Fisha tengok bawah katil tengok-tengok ada hantu, haha heartattack.

Kawan Fisha pulak takut dengan ketinggian, ada satu hari tu kitaorang pergi KLCC lepas tu berdiri dekat jambatan antara KLCC tu. Kawan-kawan lain semua bajet macam tak takut tinggi siap tengok bawah lagi.
Tiba-tiba ada kawan Fisha yang takut dengan ketinggian tu macam nak menangis pun ada, berair mata dia.

By the way, air dekat rumah eden mula dah buat hal. Humph tak lama takde air lah tu.
Wassalam.

6 comments:

Nini Hanini said...

kak nini takut sangat dengan serangga,nak-nak lagi lipas.bukan lipas je,belalang ngan mentadak pun akak tak boleh,eiiii!!!

actually,bukan takut,lebih kepada geli. sebab tu,kadang-kadang akak boleh jadi pembunuh yang teramat kejam,kih kih

zakira afina said...

takut itu normal buat semua manusia. tapi kena pandai kawal perasaan takut tuu hehe :D

Ain Nafisha said...

Haha ganas betul Kak Ninie.
Betul tu kak Zakira, kalau kawal insyaallah tak takut dah :D

Anis Adnan said...

Akak dulu takut tengok darah, kalau nampak yang membuak-buak darah keluar, menggigil lutut. Tapi sekarang dah tak takut lagi :D

Nadratul Syazwana said...

Ceh, tak menepati citarasa. Kalau kak Nad best tak best publish je haha sbb dah penat penat buat ayat

Ibnu Ramli said...

Takut itu lumrah, tapi ada juga takut yang boleh dipulihkan dengan berbanyakkan latihan, contohnya aku ni pula jenis takut yang nak bercakap depan orang ramai, nak atasinya kenalah banyak bercakap depan orang ramai supaya nanti terbiasalah inshaaAllah..

Kalau tentang kegelapan pula, tak tahu latihan apa yang patut dibuat utk atasinya, mungkin cuba tutup lampu malam-malam and muhasabah diri dalam gelap tu.. fuhh mesti best