E-X-A-M

Assalam.


 I'm back hihi setelah seminggu tak blogging. Mesti ads-ads berleluasa dekat cbox ._. .. Actually wi-fi Fisha buat hal. Malaslah nak guna wifi  orang lain, tak tentu masa kena marah karang.

Minggu depan exam, aish hari tu Fisha ada update pasal exam lagi. Mesti ada orang cakap ' alah mid-year exam jer kot bukan SPM ' . Kali ni Fisha nak buat betul-betul lah sebab pengetua kitaorang dah confirm nak raikan pelajar cemerlang dalam mid-year ni. Katanya nak belanja seafood, katanya lah. Kakak Fisha memang marah since dia ada resdung , hoho. Terpaksa lah waktu blogging, facebooking dan yang seangkatan dengannya dikurangkan, humph banyak lagi post tak publish, maybe lepas exam lah Fisha publish ya, insyaallah.

For me, rasa dah terlambat nak study sebab next week jer kot, terpaksa jugak study last minute. Ada ETA aka cikgu orang putih tu cakap orang dia study 8 jam sebelum exam. Memang lah, nak study 30 minit pun dah mengantuk ._. .  Ada tips tak ? Masa form 1 dulu, Fisha buat study entah apa-apa lah. Fisha hafal fakta-fakta tu lepas tu Fisha tulis balik fakta tu dekat buku conteng nak pastikan yang Fisha ni ingat betul-betul.
Share-share lah tips dengan Fisha, sharing is caring hehe.

Wassalam.




18 comments:

Lee Wa Wan said...

gud luck 4 ur exam :D

SS KhayLa said...

goodluck exam fisha .. bagi sy semua exam pentinggg bukan spm je jadi bahan ukuran .. semoga berjaya ! :)

Nadratul Syazwana said...

Hahahhah mohon study betul betul eh Fisha? Goodluck dear! ^^

Ain Nafisha said...

Terima kasih for the wish Lee Wa Wan, SS KhayLa and Nadratul Syazwana :D

miss fifi said...

Well fifi selalunya belajar last minute,tak la minute sangat, kira-kira esok ujian, malam ni dating denagn buku (okay, memang tiap kali exam cenggitu) alhamdulillah okey je result :)

Kakak Tiri Cinderella said...

gudluck dear =)

Ain Nafisha said...

@miss fifi : samalah selalu study malam sebelum ujian :D
@Kakak Tiri Cinderella : thankyou kak hehe :D

Izzati Amira said...

akak pun dulu suka nau study last minute.. haha.
kalau mcm ni lah keadaan fisha.. study aje mane mmpu.. jgn paksa sgt oke.

goodluck (:

Ain Nafisha said...

@Izzati Amira : Terima kasih :D

Nini Hanini said...

kak nini pun masa sekolah suka jugak belajar last minute,bukan suka,cuma cara tu macam menjadi untuk akak,kihkih. jangan tiru ye,tak elok sebab kalo kita prepare awal lagi,lagi baik,hehe. fisha beljar elok2 tau,wishing u all the best dear!

Ain Nafisha said...

@Nini Hanini : hehe thankyou kak nini. Haha samalah suka study last minute.

Nurulee said...

ee pun jenis study last minute jugak since cara last mins tu yang agak paling berkesan and melekat dalam pale hotak. muehehe =3

Ain Nafisha said...
This comment has been removed by the author.
Ain Nafisha said...

@Nurulee : Agree, kalau study last minute ni lekat dekat pale otak haha.

Nurul Farahizzati Zakaria said...

good luck fisha.. akak pun study last minute.. yang penting, masuk kelas dan faham apa yg belajar..

Aisya 사구라 said...

all the best~
minum air masak bila ngantuk time study. kalau tak berkesan jugak minum kopi tapi jangan consume banyak sangat kopi k.

good luck utk exam2 seterusnya & akan datang :-)

Ibnu Ramli said...

exam kecil membawa perubahan kepada exam yang besar, tak salah berusaha awal.. apa2 pun good luck, bittaufiq ^^

Ain Nafisha said...

@Nurul Farahizzati Zakaria: hehe thankyou :D
@Aisya: Thanks for tips, Fisha selalu ngantuk masa nak study ni nak lagi Sejarah :D
@Ibnu Ramli: Agree, thankyou for the wish :D