Phone ~

Assalamualaikum :)

Dah berkurun-kurun lamanya tak update blog ni sebab exam seminggu ._. , alhamdulilah dapat jawab tapi for me susah jugaklah naknya kertas Sains. Sejak-sejak ni tak dapat nak berblogging TT^TT.

Back to the topic, alkisahnya bermula apabila cikgu umumkan tak lama lagi ada Hari Koperasi, yang paling eden mengejutkannya ada cabutan bertuah. Hadiahnya memang agak special sikit lah sebab ada phone dalam banyak-banyak hadiah tu. Waaaaah, dahlah Fisha ni takde phone nak juga merasa phone baru. Ye lah sebelum ni Fisha ni bukan cermat pun menjaga phone ni.

Then, Fisha bukak tv, okay tepat-tepat iklan phone Sony Z2 ke apa keluar. Kalis air katanya ._. , memang banyak betul kan benda-benda yang buat orang sentiasa nak benda baru. Lagipun sekarang ni banyak phone dah turun harga. Kalau ikutkan hati memang nak, tapi duit takde nak beli guna apa.

Then-then, Fisha baca newspaper, tiba-tiba rajin. Tiba-tiba je ada artikel tu pelik semacam je bunyi.

Telefon lama dicari 

Macam begitulah bunyinya, so sekarang ni dekat London ramai orang tengah cari phone-phone lama macam Nokia yang tekan-tekan tu. And then, Fisha cakap dekat emak Fisha pasal ni, haha memang heboh satu rumah sebab pasal tu ._.

" Emak, cuba tengok ni orang putih tengah cari phone ni "

" Orang putih bukan orang kita, kalau dekat sini sapa ke nak phone macam tu"

Begitulah ceritanya, haha maaf jika merepek dalam entry ni.



Wassalam.

Liebster Award

Assalamualaikum and hello :D

Finnalleh I can update my blog huhu, exam menyebabkan Fisha takde masa nak berblogging TT^TT. Sad life huhu. Thank you for blogger yang tag Fisha dalam Liebster Award ni hehe :D

Rules:

  • Mention the person who nominated you with a link to their blog. 
  • Answer the 11 questions asked. 
  • Nominate 11 other bloggers with a smaller following but with lots of potential. 
  • Create 11 of your own questions for them to answer. 
  • Notify your nominate
Question from kak Izzaty

1.If you were famous, what would you be famous for?
I would be famous for bussiness, hahaha XD

2.If one day you live a life like Maria Elena, what would you do?
Wow, I can't imagine it, hehe ):

3.What is the best thing you could find in my blog? <http://hamsterkentut.blogspot.com>
Your doodle and entry ! I love it huhu.

4.Would you cut your toe for Internet?
No, I love my toe than Internet haha.

5.What do you think if you have a computer/laptop/tablet/smartphone without having Internet connection?
Sad life lah, I can't imagine my life without internet connection.

6. Do you think Nepal guys are handsome? xD
Nepal guys ? For me, semua ciptaan Allah semuanya hensem hensem dan cantik-cantik belaka.

7.Samson buys 3 erasers for Clara and 2 rulers for Jack. So, how long is Clara's hair? xD
Confused, ask Jack because dia ada rulers huhu.

8.What is the smallest crime you've ever commit? (Ex: Tahu ada kawan meniru waktu exam, tapi buat takdek dan join sekaki)
Tick " I read the agreements and term conditions " dan yang seangkatan dengan nya.  Eden selalu buat kalau nak register apa-apa hoho.

9.What do you think of a girl who've never been to a cinema?
Humph, biasa lahlah.

10. Don't you think I'm crazy? o.O
No lah, kak Zaty comel :)

11. Which question is so hard and stewpid to you?
Paling susah ofc yang nombor 7 tu, haha. There is no stupid question, hehe.

Question from kak Eikin

1. How long you have been blogging?
Around 5-6 months :)

2. In your purse rw , how much money that you got?
RM20 haha, sikitkan, Fisha ni asyik membeli je ._.

3. Your crush name started with what alphabet?
I don't have a crush hehe :(

4. List 2 songs that you doesn't know what the song means by.
 - Lagu ending Shin Chan although dah lama tengok kartun tu ._.
 - Comeback Home by 2NE1 sebab baru dengar tadi hehe.

5. Doraemon or Shin Chan?
I prefer Doraemon hoho.

6. Your dream house?
Lives in castle like a king haha.

7. Being a teacher or a police officer?
Teacher because I always dream I will be a teacher one day.

8. Name of your favourite singer / band ?
EXO ! :D

9. What is your talent but it's weird in people eyes?
I don't get any talent so far. But I think my talent is cakap laju lah sampai orang tak faham.

10. How was your feeling when you have to answer all of these questions?
Excited ! :)

Question from kak Zakira


1. Describe yourself in five words.
Weird, cakap sangat laju, gopoh-gapah, friendly and cute *haha perasan pulak*

 2. What do you want to be in the future? State your reasons.
I want to be Programmer. My ICTL teacher, Mrs Siti Zubaidah ada cakap pasal kerjaya ni, menghadap depan komputer tapi kepala memang stress sikit tapi gaji banyak haha. Banyak tapi eh.

 3. Do you prefer to study abroad or in Malaysia? What course? And why?
I don't have experience about study abroad, but I prefer to study abroad. I can gain new experience and I still can communicate with my family using Facebook, whatsapp etc.

 4. Do you watch Running Man? Hehe if yes, can you mention which one do you like? Describe him/her.
Yes, Yoo Jae Suk the grasshopper. I don't know what I like him, I think he is a mulut murai because he always talk and talk.

 5. The best kdrama that you had watch?
So far, Ugly Alerts :)

 6. State your activity during your leisure.
Eating, sleeping and blogging :)

 7. Have you been frustrated with someone in your life? Tell us why
Takde rasanya. Kalau dia frust dengan Fisha pun biarlah dia. hehe.

 8. What will you do if you sad and frust?
Eating because I think automatik sad dengan frust tu hilang.

 9. How old do you want to get married? And tell us what are you dreams for theme's wedding.
Hmmmm I don't know lah, hihi pemikiran Fisha tak sampai ke situ pulak dah.

 10. If you feel lonely, what will you do?
Sleeping, eheh kuat tidur Fisha ni hehe.

 11. Can you describe honestly about my blog? Hehe. Thank you :)
Blog kak Zakira cantik, header dia cantik :) Entry pun best-best.

Question from Syu

1. If you're rich. What would you spend on your money?
Bagi duit dekat parents since Fisha ni pemboros haha.

 2. What wish you want to become true/real?
Go to Mekkah :)

 3. If you can teleport to somewhere. Where do you want actually to go?
EXO dorm haha.

 4. What is your weird habits?
Cakap laju, kadang-kadang melatah.

 5. Who gives you inspiration to blogging?
Fatin Liyana :)

 6. Between your father and your mother, who do you loves most?
I love both :)

7. What is your favourite food?
Apa-apa je asalkan emak yang masak haha.

 8. What usually you do, if you're nothing to do?
Sleeping, hahaha.

 9. Who's close enough to you?
My mother kalau dalam family sebab dia faham perasaan anak-anak dia kankan

10. Describe about yourself.
Weird, cakap laju, pemalas, suka perasan dan comel hahaha.

 11. What is your weight? ( be honest! )
39kg ._.

Hihi, thank you for tag me, I will answer the next question dalam entry baru.

Wassalam.

1# Wordless


 Dia yang teman study malam tadi.

:: Hehe I'll publish Liebster Award post tu lepas exam. Lupa nak save jadi draft malam tadi ._. , aiyoyo.

E-X-A-M

Assalam.


 I'm back hihi setelah seminggu tak blogging. Mesti ads-ads berleluasa dekat cbox ._. .. Actually wi-fi Fisha buat hal. Malaslah nak guna wifi  orang lain, tak tentu masa kena marah karang.

Minggu depan exam, aish hari tu Fisha ada update pasal exam lagi. Mesti ada orang cakap ' alah mid-year exam jer kot bukan SPM ' . Kali ni Fisha nak buat betul-betul lah sebab pengetua kitaorang dah confirm nak raikan pelajar cemerlang dalam mid-year ni. Katanya nak belanja seafood, katanya lah. Kakak Fisha memang marah since dia ada resdung , hoho. Terpaksa lah waktu blogging, facebooking dan yang seangkatan dengannya dikurangkan, humph banyak lagi post tak publish, maybe lepas exam lah Fisha publish ya, insyaallah.

For me, rasa dah terlambat nak study sebab next week jer kot, terpaksa jugak study last minute. Ada ETA aka cikgu orang putih tu cakap orang dia study 8 jam sebelum exam. Memang lah, nak study 30 minit pun dah mengantuk ._. .  Ada tips tak ? Masa form 1 dulu, Fisha buat study entah apa-apa lah. Fisha hafal fakta-fakta tu lepas tu Fisha tulis balik fakta tu dekat buku conteng nak pastikan yang Fisha ni ingat betul-betul.
Share-share lah tips dengan Fisha, sharing is caring hehe.

Wassalam.




Fear

Assalam.

Dah berapa kali Fisha tulis entry tapi semua nya fail sebab tak menepati cita rasa ecehceh. Tapi nak update jugak since blog ni dah lama tak berupdate.

Actually nak cerita pasal takut, maybe ada orang takut dengan ketinggian, serangga and etc.
Fisha pulak takut dengan gelap. Memang pantang kalau blackout conform tak tenang hati.
Ada satu hari tu blackout masa pukul 2.00-4.00 pagi gitu, masa tu Fisha tidur sorang-sorang.

Memang macam-macam imagine dah dalam kepala ni. Buatnya lah kalau Fisha tengok bawah katil tengok-tengok ada hantu, haha heartattack.

Kawan Fisha pulak takut dengan ketinggian, ada satu hari tu kitaorang pergi KLCC lepas tu berdiri dekat jambatan antara KLCC tu. Kawan-kawan lain semua bajet macam tak takut tinggi siap tengok bawah lagi.
Tiba-tiba ada kawan Fisha yang takut dengan ketinggian tu macam nak menangis pun ada, berair mata dia.

By the way, air dekat rumah eden mula dah buat hal. Humph tak lama takde air lah tu.
Wassalam.