Rewind

Assalam.

Did you still remember this cartoon ? Hihii. Rindu nak tengok kartun ni, masa tadika selalu ponteng sebab nak tengok kartun ni hihi.

Act bukan ni nak cakap. Nak rewind balik apa yang Fisha buat masa kecik-kecik dulu. Seriously rindu masa kecik dulu, tapi masa kecik dulu, ini yang Fisha cakap.

" Bila nak besar ni, boring jadi budak kecik"

Now I realized that masa kecik lah zaman paling tak mem'boring'kan . Masa 5 tahun dulu, Fisha memang terpengaruh dengan kartun-kartun dekat tv tu, kartun yang paling Fisha suka sekali ofcourse lah Pingu . Memang selalu ponteng tadika sebab cerita tu haha. Teruknya. Then then, kartun yang paling Fisha benci sekali ofc kartun Barbie tu. Masa tu Fisha tak berjiwa perempuan. For me, Barbie tu mengarut. Tapi beli jugak patung-patung Barbie tu, sampai emak marah. 

Lepas tu, Fisha terpengaruh pulak dengan Power Rangers muahaha. Memang bergaduh dengan kawan-kawan sebab nak rebut character dalam kartun tu, then mulalah berlawan macam Power Rangers sampai ada yang menangis lahaii. Tulah taksub sangat.
Kalau pergi ke supermarket, memang Fisha lah nak naik trolley tu. Tak suka berjalan but emak marah suruh exercise jugak dalam supermarket tu.

Hehe, itu saja. Thank you for reading my story hihi.
Wassalam.

9 comments:

Nadratul Syazwana said...

Time zaman kecik kecik dulu la best kan? Macam tak ada benda langsung nak dirisaukan. Bila dah besar ni memacam masalah datang T.T

Nini Hanini said...

akak pun suka tengok citer ni,rindu pulak zaman kecik-kecik dulu,bergolek sana-sini,hehehe.

ain soofiyah said...

eheh.. waktu kecik2 t0ksah fikir apapun, main aje.. hehe

eyqa yushaiza said...

pingu pingu.. pinpin. haha..
yus dulu suka tengok ultraman tiga. rindu dengan daigoo.. T^T

rindunyaaa childhood..

Ain Nafisha said...

hihi kan-kan? Fisha pun rindu childhood T^T

zakira afina said...

haha pingu pingu :D :D

Nur Haziqah Mohd Rosli said...

fisha samalah kita ! kecik-ii dulu memang tak lepas nak tgk shinchan dgn doraemon ! budak2 skrg dah x layan sangat kot? they prefer main game kat tab .

Lollipop Manis said...

haha. betol2. zaman kecik2 dulu best. boleh tido bile2 masa. takde sape nk kesah. dah besar tido lebih sikit dah kene. hahaa xD

Elin said...

Rindu nya zaman kecik kecik :----(