Nama Pelik ?

Assalam.

Baru perasan tadi salah update muahaha. Minta maaf and sorry :D.

Hari tu, bukan hari tu act dah tahun lepas dah hehe, hari tu hari Isnin so ofc ada spotcheck. Ada pengawas tu tegur nama Fisha eh, ingatkan nametag tercabut rupanya dia tegur nama Fisha.

" Nafisha, eh Nafisha XPDC lah "

Then, macam pengawas tu rocker lah pulak haha. Pelik sangatkah nama Nafisha tu? Masa tadika memang semua orang ejek Fisha ni Ikan, tak tahu apa salah eden dengan diorang. Sampai satu masa tu Fisha menangis sebab orang Fisha ni Ikan, maklumlah masa tadika orang ejek nama pun menangis.

Rasanya nama Ain Nafisha tu tak pelik sangatlah haha.

I think nama orang sekarang lagi peliklah,  dont know tapi rasanya nama sekarang kena glamour lah. Tapi rasanya kalau nak glamour pun kena agak-agak jugaklah sebab biasanya nama tu ada makna, eg; Nur maksud dia Cahaya.  Ain maksud dia mata, Nafisha? I dont know tapi puas cari dalam buku, takde maksud pun ._. .

Wassalam.


16 comments:

Siara Elina said...

haha.. fisha = ikan??? macam2 -.-

Ain Nafisha said...

Hehe tu lah diorang suka sangat ejek Fisha ni ikan

Nurulee said...

sedap lah nama nafisha. i've a very weird name anyway. recently one of the lecturer masa dekat ukcg. he asked me how to pronouce my name then he said. "so british"
when others ask what is the meaning of my name. i dunno and i just said no meaning. hahaha.

Fxrizxx exo said...

x rasa pon nama Nur Nafisha tu plik.. sedap je saya sebut... Nur Nafisha~ ha, kan sedap tu,, lagi comel sbb boleh panggil Fisha!

Ain Nafisha said...

Nurulee: So British? Haha, jahat betul lecturer to. hoho
Farizah: Nama saya comel ye hihi :D

Zierwa Zainal said...

sedap je.. :) x de pelik pun.. nama zz pun pelik jugak rasany.. :D hihi..selalu bila org dgr mesti dia akan kata eh x prnh lg dgr nama zz..

Ain Nafisha said...

Zierwa Zainal: Eh sedapnya nama zz, tulah orang zaman sekarang ni, mesti je ada yang tak kena. hehe

Ain Nafisha said...
This comment has been removed by the author.
Zierwa Zainal said...

Ain Nafisha: hehe.. tu nama glamour.. nama zz pnjng lgi.. hihi.. tu la. jnji ada mskd yg baik kn? tu pun dah ok.. :)

Ain Nafisha said...

Haha, yes janji ada maksud baik :D

eyqa yushaiza said...

yeah memang geram bila orang main-mainkan nama kita. for me lagi teruk kot.
given nickname like tol minyak, ikan yu, use, yus jambu (maharaja lawak).
and the teacher played with my name too like y.u.s. = why you ask? blerghh!! -..-"

Ain Nafisha said...

kesian yus, samalah selalu kena ejek. eheh kenapa lepas ke tol minyak pulak tu haha.
kejam betul cikgu yus tu sampai ejek nama yus, sabar je lah hehe

Ayuni Sara said...

Alolo..sabar je lah. sama lah cam saya. sampai suatu ketika saya jadi benci dengan nama sendiri..hihi

Ain Nafisha said...

Hahaha sampai gitu sekali. Yes kadang-kadang orang ni selalu sangat ejek nama kita sampai kita benci dengan nama kita sendiri.

ღ Kertas Lipat-lipat ღ said...

Haha agaknya masa tu ayah Fisha sebut Nafisah kut. Tp masa tu org yg isi surat beranak Fisha salah tulis wkwkwk XD

ღ Kertas Lipat-lipat ღ said...

Haha agaknya masa tu ayah Fisha sebut Nafisah kut. Tp masa tu org yg isi surat beranak Fisha salah tulis wkwkwk XD