Broken

Assalam.

 What is broken? Heart? No. Vase? No. Phone? Yes.

Act dah lama phone kesayangan Fisha dah rosak. Dah banyak kali tukar phone dan dah banyak kali phone dah rosak sampai emak pun dah giveup nak bagi phone baru dekat Fisha ni, pantang kalau dapat phone, memang rosak. Tak sampai 5 bulan pun dah rosak. Serious.

 First time dapat phone masa 5 tahun, yeah itu pun nenek yang bagi, phone tu ala-ala 3310 je, tapi pinky so cute lah. After 4-5 months, phone tu rosak duh. Hati terus berkecai, hehe. Then, masa darjah empat, Fisha dapat phone baru lagi, puas pujuk emak, finally mak pun beli lah phone baru warna putih, yeah Nokia lagi. Camera dia memang cantiklah, HD or HQ ? Phone ni tahan lama sikit since tahan lasak, masa darjah enam baru rosak sebab termasuk dalam air. Masa rosak tu, Fisha cuba letak dalam beras sebab ada orang cakap kalau letak dalam beras boleh elok.. Tapi rosak jugak. Lepas tu, pergi ke kedai phone sebab nak repair tapi uncle tu cakap

" Pelung untuk hidup sangat nipis maa"

 Eeee, sayangnya phone tu T^T.

Masa Form 1, emak beli phone lagi. It was Samsung Y, pink. Comel sangat-sangat, kecik gitu. After 6 months, phone tu broken sebab  termasuk dalam air lagi. Then, emak beli phone lagi, it was Samsung S. Not S1, S2 or S3. Warna putih memang cantik. Tapi rosak jugaklah, bulan Feb hari tu rosak. Sedihnya, sekarang ni dah takde phone since emak dah giveup nak bagi phone. Emak suruh beli lepas raya, kumpul duit sendiri. Macam manalah nak beli kumpul duit sendiri ni, ada lagi ke orang nak bagi duit raya dekat budak Form 2 macam Fisha ni. Hehe tapi Fisha target nak beli Samsung S5, haha tapi rasanya dalam mimpi je lah.

Wassalam.

17 comments:

Ayuni Sara said...

Aiyoyoo...acaner nak beli fon baru tuh? asyik rosak je...xpyh pakai fon la..huhu

Ain Nafisha said...

Ayuni Sara: Janganlah cakap gitu, ofc Fisha akan jaga phone baru nanti insyaallah hahaha.

Atyra Pink said...

hee kesian phone asyk rosakk je.. sabar la msti dapat phone yg adik impikan tu ^^

Ain Nafisha said...

Atyra Pink: tulah tapi Fisha tengah pokai sekarang ni hahaha.

Nurulee said...

same goes to me. berapa banyak phone yang ee dah rosakkan entah. hahaha.

Ain Nafisha said...

Nurulee: Hahaha ganas betul ee :D

zakira afina said...

fishaaaa, simpan duit rayeee yee :D beli yang baru kehkeh

Izzaty Zaty said...

kalau nak beli phone baru, better jgn beli samsung lagi dah. ayah akak pakai samsung, baru beli 3 hari dah rosak (-.-)

Ain Nafisha said...

zakira afina: hahaha tu pun kalau ada yang sudi bagi duit raya :D
Izzaty Zaty: lah,, baru nak beli samsung. haha kalau gitu beli sony lah, btw thanks bagi tau kalau tak memang habis duit melayang beli phone cepat rosak hihi.

Nurul Syahada said...

Masalah phoneee. haha. guna phone 60hinggit je.selamat fishaaa.hahaha

Ain Nafisha said...

Nurul Syahada: Hahaha phone tu belambak dekat kedai phone, mostly phone harga 60 hengget nokia 3310. ofc selamat pakai phone tu haha.

Zierwa Zainal said...

wah.. byknye guna hp.. zz ade la jgk berapa kli tukar hp tp bukan rosak la.. jual kt kedai.. haha

Lollipop Manis said...

hahaha fisya fisyaa. pakai tipong mainan yg ada air tu jelahh. :p
pakai sony laaaa. bestttt !

Ain Nafisha said...

Zierwa Zainal: Hahaha tahan lah tu jual dekat kedai, Fisha ni pulak phone asyik rosak je, mana ada kedai nak beli phone dah rosak T^T.
Lollipop Manis: Kalau takde duit nak beli phone pakai phone mainan je lah hehe. Kawan Fisha pun suruh beli Sony, tahan lama :D

ღ Kertas Lipat-lipat ღ said...

Haha. Okay kelakar XD uncle tu punya ayat macam ayat doc kat hospital yg patient dah nyawa-nyawa ikan tu je hahaha XD macam mana la semua buleh rosak? Pakai tipon menan je la ngehehehh

Ain Nafisha said...

Kertas Lipat-Lipat: Haha uncle tu boleh pulak buat lawak padahal orang tengah sedih masa tuu T^T.

Ain Nafisha said...

Kertas Lipat-Lipat: Haha uncle tu boleh pulak buat lawak padahal orang tengah sedih masa tuu T^T.