Age & Face

Assalamualaikum dan morning :)

 A few days ago, emak Fisha pergi ke kedai, lepas tu jumpa pulak kawan dia. Lama jugak lah diorang berborak, tapi taklah sampai tak ingat dunia. Then, kawan emak Fisha tu pandang Fisha dengan kakak Fisha. Dia cakap kitaorang dah besar, last dia jumpa kitaorang masa kitaorang kecik dulu.

" Yang ini berapa umur? Dah habis sekolah ? Belajar kat mana?"

"Tingkatan tiga lah"

"Ingatkan dah habis sekolah, muka macam budak besar"

Lepastu, dia tanya emak Fisha, berapa umur kakak Fisha. Terlajak sudah, umur kakak Fisha baru 15 tahun kot. Fisha ingatkan kakak Fisha marah, rupanya dia bangga sebab ada orang cakap dia dah habis sekolah.

" Ini darjah enam ya? Pendeknya" 

"Tingkatan dua lah"

"Muka macam budak kecik je"

I dont know what to say. I was like O_O. 156cm tu masih pendek lagi ke? Pada Fisha tinggi jugak. Muka Fisha yang banyak jerawat ni banyak darjah enam ka?  Ramai orang cakap Fisha darjah enam padahal Fisha dah tingkatan dua.

Pernah tak alami macam perkara di atas? Kadang-kadang muka kita ni boleh describe umur kita. I dont know what to say. Sampai di sini saja entry kali ni. Ktata.



17 comments:

Nurulee said...

Ee 154cm. but now dah naik 0.5 cm kot. i gueesed. hahaha.
and ppl often said i looked macam budak sekolah rendah.
tapi bila tengok muka je i mean in photo ramai ingat uni student. ececeh =3

Ain Nafisha said...

Ee : Muka Ee memang macam budak sekolah rendah lah hehe. Untung jugaklah sebab orang cakap gitu sebab nampak muda dari umur. Hoho

zakira afina said...

fishaaa comel laa tuu :D

Puteri said...

tinggi nya Fisha. hahaha I'm shorter than you (u.u) orang lain tak percaya akak dah habis sekolah. sedih T.T

Ain Nafisha said...

Kak Zakira: Hoho :D
Kak Puteri: Hehe tapi orang cakap Fisha darjah enam O_O . Hehe, untunglah sebab nampak muda.

Anis Aisyah said...

156 cm? same!

Ain Nafisha said...

Anis: Yeay kita geng hehe

nur zafirah said...

tinggi kita same lah :)

Ain Nafisha said...

Zafirah: Hoho :D

Anis Adnan said...

156cm? Tak cukup tinggi dik oi. Pendek la tu~ ok la orang ingat diri kita masih muda xD

NurSyuhada said...

Hi. Tinggi syu baru 159. Yet still ada yg panggil pendek. Hahaha. Mmg pendek pun. Untung fisha orang panggil cam budak. Syu ni baru 15 but ada yang kata macam dah lepasan spm. eceh gitu.

Farah Arina said...

farah pun 156. hee high 5! :D

Ain Nafisha said...

Anis: Hehe, ingatkan dah cukup tinggi dah ._. hehe
Syuhada: Wow tingginya Syuhada, hehe gitu pulak citenya :D
Farah: Hoho :D High 5 :))

Lollipop Manis said...

hehe. biasa fisha. akk dah 22 thn tinggi sama mcm fisha. redha jelaaaa. hehe xD

Ain Nafisha said...

Lollipop: Hehe pendek itu comel :D

cikcenderawasih said...

eh. akak 21tahun sama tinggi ngan fisha. hoho.

Ain Nafisha said...

cikcenderawasih: haha pendeknya tapi nampak muda untunglah :D