Fakta Atau Auta?



Assalamualaikum. Rajin Fisha nak update blog sebelum exam ni. Huhu wish me luck btw :) . Ya, cerita nya bermula apabila Fisha mula confius sejak Fisha berumur 7 tahun. Dah lama dah tapi baru sekarang nak luahkan hehe. Balik ke tajuk, memang banyak benda Fisha confius dekat dunia ni. Nak tahu apa ? ::

1) Selimut kalau tidur
Benda ni memang Fisha confius sejakku berumur 7 tahun lagi. The story begin when ada budak  tu cakap :

" Kalau kau nak tidur, kena selimut jangan tak selimut kalau tak ada hantu kat bawah kaki kau tu. Nanti dia tarik kaki kau baru kau tau"

Lepas tu mulalah Fisha takut terus Fisha selimut selama ni Fisha tak selimut pun ok je -.-

2) Makan mi segera boleh jadi bodoh 
Idk is it true or not. Ada kawan Fisha cerita sepupu dia makan mi segera tu setiap hari ok je. Tak bodoh pun. Lepas tu pulak, ada cikgu Fisha cakap dia tak makan mi segera tu 1 tahun sebab nak SPM.

Itu je lah Fisha confius, sorry if annoying. Ktata assalamualaikum ^^ .

7 comments:

Hana Jalil said...

yang mee segera tu tk betul pun.. dia bkn bodoh tapi melembabkan otak kita.. sbb tu tak digalakkan makan mee segera or jajan kalau nak exam :)

Anis Adnan said...

tidak dapat dipastikan kefaktaannya. Hehehe.

Farah Arina said...

yang pasal selimut tu tak berapa nak tau sangat,
tapi kalau yang pasal maggie tu, tau lah.
maggie tu cuma tak elok untuk kesihatan dan badan. sebab kat maggie kan ada segala lilin, perencah dia lagi.
takut perut akan jadi rosak.

Farah Arina said...

yang pasal selimut tu tak tau.
tapi kalau pasal maggi tau lah.
maggi kan tak elok untuk kesihatan dan badan.
boleh merosakkan perut. *my mum said*
bahaya kalau makan setiap hari.
boleh ada penyakit or kanser kalau tak silap.

Ain Nafisha said...

Hana Jalil : Tulah ramai sangat orang cakap makan mi segera tu boleh jadi bodoh :(
Anis Adnan : Hohoho samalah ^^
Farah Arina : Nasib baik tak makan setiap hari hohoho thanks for information btw :)

Nurulee said...

ee memang tidur mesti kena pakai selimut. part hantu tu pernah lah dengar tapi masa kecik kecik dulu percaya lah. bila dah besaq ni baru tahu sebenarnya taknak bagi angin masuk badan. kalau tak suka pakai selimut boleh pakai socks. wallahu.
part maggi tu memang ramai yang duk habaq lagu tu. ee kuat makan maggi jugak. sampai mak terpaksa sorok maggi tu. haha. tapi alhamdulillah takda lah rasa bodoh and tak jugak rasa pandai. =3

Ain Nafisha said...

Nurulee: Haha tu lah masa kecik selalu sangat percaya psl hantu-hantu ni. Hoho sampai mak sorokkan maggi terer betul :)