Cartoon Childhood Memories ~

Assalamualaikum.
 Rajin betul budak Fisha ni update tengah malam macam begini. Hehe, kali ni nak sharing-sharing sikit pasal masa kecik-kecik dulu. Semua kanak-kanak memang suka kartun, ada juga remaja macam saya ni suka tengok kartun juga. Memang selalu tengok cerita Barbie dekat TV3 tu hoho. Tapi rasanya masa kecik dulu paling best sebab sentiasa ada feels. Contohnyaa ;

Dora The Explorer
Masa kecik-kecik dulu memang suka gila lah jawab pertanyaan si Dora ni, walaupun sakit hati menjawab pertanyaan berkali-kalinya. Kalau si Dora suruh angkat tangan, Fisha pun angkat tangan. Kalau dia suruh menjerit, Fisha pun menjerit. Haha terlampau taksub ni -.- . Masa dah besar, kartun ni lah eden paling benci sebab pandir -.-.

Teletubbies
I loike this story very much. Tapi tak tahu lah dah ke mana kartun ni pergi. Suka sangat tengok budak dalam matahari tu, comel.

Shin Chan
Kartun ni memang sampai sekarang ada tapi tak berapa suka lah dah sebab baru perasan yang kartun ni sedikit sensitive naknya komik dia. Masa kecik memang menghadap tv alih channel 107 pukul 7.00 setiap hari Sabtu.

Haha sedikit annoying entry ini. Tak tahu nak update apa. So Fisha update je lah story ni. Haha by the way kartun Frozen tu bestkan. Suka tengok kartun tu hoho :D //


12 comments:

Puteri said...

akak pun suka kartun teletubbies tu. kartun tu legend ! hahaha kartun tu dulu popular. tapi sekarang dah takde dah :(

Ain Nafisha said...

Puteri: Hehe sama lah, rindu dengan kartun tu :D

Mazni Munawar said...

sebenarnya, sampai sekarang saya still tengok shin chan lagi. kadang2 terlepas tengok shin chan, saya tengok doraemon je. haha kakngah saya yg dah 22 tahun tu pun tengok jugak shin chan ni xD tapi takdelah sampai suka sangat. hehe

Ain Nafisha said...

Mazni Munawar: Haha Shin Chan memanglah best tapi kadang-kadang kartun dia tu sensitive ._., hehe samalah kalau terlepas Shin Chan, tengok Doraemon pulak :D

Siti Nooryanawati Mohamed said...

Akak suka doraemon & shin chan. Even now, masih tunggu shin chan & doraemon tiap2 weekend.
Hehehe...

Ain Nafisha said...

Kak Yana: Hehe minat betul dekat Doraemon, sama lah :DD

Nurulee said...

telletubies tu mmg favourite. haha lagi satu. ada tengok cartoon pingu dak?

Ain Nafisha said...

Nurulee: Haha samalah rindu kartun tu. Ada, masa 5 tahun dulu suka sangat ponteng sekolah sebab nak tengok kartun tu ._.

nuranne (formerly simplyseoul) said...

Teletubbies paling geram..cakp xpandai...tp comel.

Ain Nafisha said...

nuranne: hehe tahu takpe :D

Am_Mir said...

Eh betullah! Kalau dulu2x suka sangat tengok ! Sekarang kurang sikit .. :D but Frozen paling best! <3 <3 <3

Ain Nafisha said...

Am_Mir: Haha masa kecik ada feel sebab sayang sangat dekat kartun kan? Yes Frozen memang best //let it goo let it goo\\ hoho XD