Asal Usul Namaku ~


Before that, I want to tell that muslim who read this, tomorrow is 1st of April. April Fool is HARAM to celebrate. 

Hai hai, ada orang nak tanya tak hari ni Fisha sekolah ke tak? Hehe abaikan. Hari ini Fisha cuma nak update pasal asal-usul namaku iaitu Ain Nafisha. Tadi saja je tanya emak, emak pun bagitahu. It is kinda annoying sikitlah rasanya. 

She said , disebabkan nama kakak Fisha, Nur Ain Natasha, emak nak nama dekat-dekat je
nanti senang sikit panggil. Emak letak nama kakak Fisha tu Natasha sebab nama Natasha tu sangat famous pada masa itu. Hoho.
Mula-mula, emak nak bagi nama Ain Nabilah, lepas tu Ain Nabihah? Nabihah tu nama sepupu takkanlah sama pulak eh. Then, tiba-tiba ayah datang lepas tu diorang puaslah fikir. 
Tiba-tiba, ayah Fisha ni rocker, hehe. Then, dia pun teringatlah lagu tu " Nafisah " XPDC. Dia pun ambik keputusan bubuh nama Nafisah, then tukar sikit jadi Nafisha.

Dan akhirnya, Nafisha membesar dan ini lah rupa dia. Rasanya Fisha tak payah letaklah gambar masa umur 1 tahun sebab dalam gambar tu Fisha gemuk gilalah, tapi sepupu cakap jari Fisha cantik masa kecil dulu, bukan syok sendiri ye.



Ok, itu je lah Fisha nak update hari ni. By the way, say goodbye to March and say hi to April :).


10 comments:

Zakira Afina said...

hehe, ain nafisha yang comel >.< semoga membesar dengan sihat ye dik.

Ain Nafisha said...

Kak Zakira: Hehe, akak pun comel jugak :) hehe Amin ^^

Siti Nooryanawati Mohamed said...

Tulah...baru nak tanya, x sekolah ke hari ni dik (^^,) Hehehe...
Comel je nama Fisha, macam tuan dia jerk...

Ain Nafisha said...

Kak Yana: Hehehe ^^, pada Fisha nama tu kurang sikitlah sebab ramai sangat orang ejek Fisha ni Fish hoho.

Anne Nurain said...

cantik nama tu, sesuai ngan tuan punya nama yang comel.. tp camna boleh jadi fisha fushu pulak? hihihi..

Ain Nafisha said...

Anne: hehe kawan yang bubuh nama fushu tu rasa sedap pulak nama tu hoho.

Nur Haziqah Mohd Rosli said...

oh yeah. fisha the frying fish? hahha

Ain Nafisha said...

Haziqah: Hehe :D

HaniManis said...

alol fisha ni mcm comel jer..hahahh..btw nama tu mmg sedap n kena dgn fisha yg comel..btw may ALLAH bless you..

Ain Nafisha said...

HaniManis: Hehe, comel ke? Thankyou ^^. Hoho.. Amin :)