Asal Usul Namaku ~


Before that, I want to tell that muslim who read this, tomorrow is 1st of April. April Fool is HARAM to celebrate. 

Hai hai, ada orang nak tanya tak hari ni Fisha sekolah ke tak? Hehe abaikan. Hari ini Fisha cuma nak update pasal asal-usul namaku iaitu Ain Nafisha. Tadi saja je tanya emak, emak pun bagitahu. It is kinda annoying sikitlah rasanya. 

She said , disebabkan nama kakak Fisha, Nur Ain Natasha, emak nak nama dekat-dekat je
nanti senang sikit panggil. Emak letak nama kakak Fisha tu Natasha sebab nama Natasha tu sangat famous pada masa itu. Hoho.
Mula-mula, emak nak bagi nama Ain Nabilah, lepas tu Ain Nabihah? Nabihah tu nama sepupu takkanlah sama pulak eh. Then, tiba-tiba ayah datang lepas tu diorang puaslah fikir. 
Tiba-tiba, ayah Fisha ni rocker, hehe. Then, dia pun teringatlah lagu tu " Nafisah " XPDC. Dia pun ambik keputusan bubuh nama Nafisah, then tukar sikit jadi Nafisha.

Dan akhirnya, Nafisha membesar dan ini lah rupa dia. Rasanya Fisha tak payah letaklah gambar masa umur 1 tahun sebab dalam gambar tu Fisha gemuk gilalah, tapi sepupu cakap jari Fisha cantik masa kecil dulu, bukan syok sendiri ye.



Ok, itu je lah Fisha nak update hari ni. By the way, say goodbye to March and say hi to April :).


Rupa Baru + MH370

Assalamualaikum.
 Dah lama tak update blog kan, malas betul budak Fisha ni kan. Yeay, blog Fisha dah tukar rupa. Macam mana? Eden rasa tak ada problem, kalau ada problem bagi tahu ya. Sekarang ni, wifi dekat rumah Fisha ni lembab semacam je, sorry kalau Fisha tak dapat blogwalking korang balik sebab kadang-kadang wifi rumah buat hal lah, manyak problem ini macam lah.

Di samping itu ecehceh, skin lama Fisha tu Fisha dah ubah sikit dan Fisha submit dekat blogskin. Jum rate. This is the live preview gambar.

Sedikit error gambarnya, eden minta mohon maaf banyak-banyak.

Jasa anda amat dihargai, terima kasih :)

Moreover, I was a bit crying after heard this *sorry kalau grammar salah*

" MH370 berakhir di Lautan Hindi "

Fisha fikir macam mana lah keadaan penumpang tu apabila pesawat tu terhempas. Ya Allah, Fisha macam fikir macam mana pula dengan bayi tu. Ada gambar baby yang dalam pesawat MH370 tu dalam twitter, ya Allah comelnya dan sebak apabila melihatnya. My family selalu tengok berita awani 501 tu, tak berhenti-henti nak tengok perkembangan terbaru. I heard Perancis jumpa 122 objek yang berukuran 1 meter sehingga 23 meter. Satelit China, Australia jumpa objek terapung-apung dekat laut yang sama. Tak tahu macam mana nak cakap, tapi satu perkataan yang ingin dikeluarkan iaitu sedih. Banyakkan berdoa #PrayForMH370. 

XOXO Giveaway By Lyn Lyna

ID WhoHaa: Nur Ain Nafisha bt Mohamed Yusri
Klik banner yang cute dan kyeopta ini untuk join ya.
Assalamualaikum. Akhinya terlaksana juga Fisha join giveaway by Lyn.Giveaway ini akan tamat pada 31 Mac tepat pada pukul 7.00 petang atau 200 peserta join. Cepat-cepatlah join ya, jangan lupa ajak kawan-kawan join sekali. Kepada exostan-exostan, jom join giveaway ni, yang non-exostan pun boleh juga, sebab cantik-cantik hadiah dia, nak sangat handcream coconut butter ni dahlah kulit Fisha selalu kering.  Hadiah dia banyak menarik wooo, ada jam, ada beg, ada poster, ada bookmark, sticker dan lain-lain. Semuanya ada berkaitan dengan EXO. Memang patut korang join eh. Tbh, Fisha takda jam, kalau ada pun bateri dah tak boleh guna malaslah tukar bateri dia sebab Fisha ni pemalas orangnya. Cuma mengharapkan Fisha dapat jam tu T^T. Eh eh, banyak betul Fisha nak, nak handcreamlah nak jamlah, actually kalau Fisha boleh, Fisha nak semua hadiah tu. Banyak cantik maa.

Jom join ya, pemenang akan dipilih berdasarkan Top Refferal, Entry Menarik dan Cabut Tangan. Memang korang ada chance 50/50 lah sebab ada cabut tangan kan. Insyaallah kalau ada rezeki kita menang :).

Cartoon Childhood Memories ~

Assalamualaikum.
 Rajin betul budak Fisha ni update tengah malam macam begini. Hehe, kali ni nak sharing-sharing sikit pasal masa kecik-kecik dulu. Semua kanak-kanak memang suka kartun, ada juga remaja macam saya ni suka tengok kartun juga. Memang selalu tengok cerita Barbie dekat TV3 tu hoho. Tapi rasanya masa kecik dulu paling best sebab sentiasa ada feels. Contohnyaa ;

Dora The Explorer
Masa kecik-kecik dulu memang suka gila lah jawab pertanyaan si Dora ni, walaupun sakit hati menjawab pertanyaan berkali-kalinya. Kalau si Dora suruh angkat tangan, Fisha pun angkat tangan. Kalau dia suruh menjerit, Fisha pun menjerit. Haha terlampau taksub ni -.- . Masa dah besar, kartun ni lah eden paling benci sebab pandir -.-.

Teletubbies
I loike this story very much. Tapi tak tahu lah dah ke mana kartun ni pergi. Suka sangat tengok budak dalam matahari tu, comel.

Shin Chan
Kartun ni memang sampai sekarang ada tapi tak berapa suka lah dah sebab baru perasan yang kartun ni sedikit sensitive naknya komik dia. Masa kecik memang menghadap tv alih channel 107 pukul 7.00 setiap hari Sabtu.

Haha sedikit annoying entry ini. Tak tahu nak update apa. So Fisha update je lah story ni. Haha by the way kartun Frozen tu bestkan. Suka tengok kartun tu hoho :D //


Canvas Plain Bag Giveaway


Tamat pada 24 Mac 2014 :) Klik gambar ini untuk join ya


Assalamualaikum. Fisha nak join giveaway lagi lah. Haha mood nak join giveaway sekarang ni :) . Kali ini Fisha join giveaway Canvas Plain Bag . Kalau Fisha dapat beg ni, rasanya Fisha nak tulis macam begini lah.


Macam begitulah, haha memandangkan Fisha ni exostan, Fisha tulislah Ohorat Yehet gitu. Hoho. Ok, jom join ya. Pemenang akan dipilih melalui cabutan bertuah :)

BS : Comeback Home



New skin in Blogskin. Klik gambar untuk download . 

Assalamualaikum. Fisha ada submit skin baru dekat blogskin. Tapi yang ni bukan my previous skin lah, ini  Fisha buat sendiri ja. Ingatkan nak pakai skin ni tapi disebabkan sayang sangat dekat skin Fisha yang tengah pakai sekarang ni Fisha decided untuk pakai skin je lah. Sorry sebab terlampau simple skin ni , background pun warna putih je. Hehe, tekan gambar ya kalau nak download thankyouu arigatou ^^.

Tutorial: Navigation Bar


about
link
fllow




Assalamualaikum. Kali ini Fisha nak buat tutorial tentang navigation bar yang FIsha tengah pakai sekarang ni. Sorry ya sebab live preview di dalam post ni tak menjadi sangat sebab Fisha pakai html code dalam post.
Dah lama tak buat tutorial so nak buat sekarang hoho berbelit ayat den.

1) Copy kod-kod di bawah . Letak di atas kod </style>




@font-face{
font-family:tutano;
src:url(http://static.tumblr.com/dep4vzc/82Km8jmz4/tutano_cc_v2.ttf);
}
a.linki {text-shadow:0 0 6px #eee;
border: 1px dashed #fef;box-shadow:1px 1px 3px #eee;
margin-left: 2px;border-radius:1px;
margin-bottom: 4px;
text-align: center;
width: 50px;padding:5px;
background: #fff;
color:pink;display:inline-block;
font:normal 15px 'tutano';
text-transform: uppercase;
letter-spacing: -1px;
filter: alpha(opacity = 90);
opacity:.8;
-moz-transition-duration: 1s;-
webkit-transition-duration: 1s;
}
.linki:hover {
opacity:10;
}
Secondly, copy kod di bawah dan paste di bawah kod </style>

<div style="background:url(http://25.media.tumblr.com/df649b19489b2954788d8856188cdd18/tumblr_movcawwYsM1ru3nbdo1_250.png);border-bottom:5px solid #E7F1F9;padding:5px;width:600px;height:30px;position:absolute;top:30px;left:341px;text-align:center;font-family:amanoregulold;font-size:30px;border-right:1px dashed #f4f4f4;border-left:1px dashed #f4f4f4;">
<a class="linki" href="link"> home</a>
<a class="linki" href="link"> home</a>
<a class="linki" href="link"> home</a>
<a class="linki" href="link"> home</a></div>

Done, kalau tak menjadi bagitahu ya sebab masa Fisha post ni kepala FIsha berserabut memikirkan homework sekolah yang berlambak.


1st Giveaway By Bella Nabieyla



Klik banner untuk join :)

Assalamualaikum :) Kali ini Fisha join giveaway daripada Cik Bella. Banner pun comel syarat pun simple je, tak banyak sangat syarat dia. Giveaway ini akan berlangsung dari 17 March hingga 10 April 2014.  Jom join ^^ .


1st Giveaway By Puan Husna




Klik banner untuk join :)

Assalamualaikum, dah lama tak join giveaway so Fisha nak join giveaway dari Puan Husna. Syarat pun simple tapi hadiah dia memang daebak lah. Hadiah dia akan ikut jantina ya.

Female :  Shawl/Top- up @ Cash/Accesory/Brush
Male : Topup@ Cash/ T-shirt/ Accesory

Jom join ya. Ini pula pendapat saya tentang blog Puan Husna ^^.

 Blog Puan Husna memang menarik macam empunya tuannya. Entry dalam blog Puan Husna pun menarik so memang menariklah blog Puan Husna :) . Fisha visit blog Puan Husna pun ringan je sebab tak banyak sangat widget-widget yang berat .

Lepas SPM ?

First doodle haha =/=


Assalamualaikum.
 Walaupun saya bukan lepasan SPM lagi, saya nak jugak update pasal lepas pasai lepas SPM ni. Im already Form 2, lagi 3 tahun SPM lepas tu bebas dari alam persekolahan muahahaha. Tapi tak tahu nak buat lepas SPM ya, Fisha selalu tengok ada orang dapat tawaran PLKN wow mesti best kan. Ada jugak yang dapat kerja sambilan, jadi cikgu pra-sekolah lah bestnya, untunglah dapat duit lepas SPM kan.

Fisha rasa lepas SPM Fisha nak jadi guru-pra sekolah tu pun kalau dapatkan. Nak sangat T^T, Fisha rasa kerja tu paling senang, ajar budak-budak senang lah kan tu pun kalau diorang dengar apa yang Fisha ajar. Jealous budak eden tengok korang dapat jadi guru pra sekolah.

Oh by the way kepada SPM leaver yang akan ambil result pada 20 Mac ini goodluck ya. Semoga dapat result seperti yang korang mahukan.

#PRAYFORMH370 :)


SimpleSyara Segment 2014

Assalammualaikum and Annyeonghaseyo
Click Banner Untuk Join! 
Simplesyara Segment 2014 telah dilancarkan pada 10/3/2014 oleh Simplesyara dan tamat pada 20/3/2014. Segment ini disponsor oleh 2 Keychain By Saljiah Craft x 1 Pemenang , Crochet Owl Cik Cempaka   x 3 Pemenang , Giraffe Bookstand By Simplesyara x 2 Pemenang , Striped Blouse By Elvee Exclusive Closet x 1 Pemenang , Short Dress By Elvee Exclusive Closet x 1 Pemenang , RM 4 Voucher By Kpop Shopp x Semua Pemenang.  
Review Khas Kpop Shopp
Ada sesiapa yang nak beli barang-barang kpop? Atau korang nak beli bracelet yang comel dengan harga yang termasuk postage? Kalau korang nak, saya suggestkan satu onlineshop dekat korang. Korang mesti puas hati punya dengan harga yang diaorang jual.

Onlineshop Kpop Shopp tempat yang sesuai bagi yang suka beli barang-barang kpop ni kan? Saya yang baru survey2 bracelet terus rasa nak beli. Muhaha. Jom tengok sikit antara barang yang dijual.


RM 23 including postage


RM 45 including postage


RM 16 including postage

For More Infomation : Kpop Shopp


Review Khas Elvee Exclusive Closet


Nak pergi dinner kadang-kadang rasa boring dengan baju dekat dalam gerobok kan? So, Onlineshop kedua ni sesuai untuk acara-acara formal. Tapi, tak jadi masalah kalau korang nak beli baju trendy2 untuk dipakai semasa bersiar-siarkan. Harga pun mesra pengguna dan sepadan dengan kualiti! Jom usha sikit barang-barang diaorang :)


RM 95 excluding postage

RM 99 excluding postage


For More Detail : Elvee Exclusive Closet

Randomness;

Assalamualaikum.
  Fisha rasa Fisha dah terlampau banyak giveaway dengan segmen hehehe. So I think sekarang nak berehat sekejap. Nanti sambung balik join giveaway dan segmen ni. Alhamdulilah, setakat ni Fisha baru menerima hadiah daripada kak Narbana. Fisha dapat postcard EXO-M memang cantik. Thankyou. Emak cerita masa dapat sampul surat tu mak ingatkan surat cinta lel.

Menunggu satu lagi hadiah daripada satu lagi giveaway. By the way thankyou siapa yang wish Fisha :) Nanti Fisha akan sambung berblogwalking esok sebab battery laptop dah nak habis dah sekarang ni hehe. Assalamualaikum tata :)

Ierah Sulaiman bagi FREE Product FLORA MASK For GIVEAWAY!!!


Klik gambar flora mask yang comel ini untuk join

Assalamualaikum. Kali ini Fisha join giveaway dari Ierah Sulaiman. Flora Mask ni memang bagus untuk kulit yang berminyak dan sensitif macam Fisha ni T^T hehee. Lagipun produk ni memang bagus dan blogger-blogger famous dan artis-artis tempatan pun dah pakai. Kalau tak caya tekan sini :).
Fisha nak sangat produk ni sebab kulit Fisha memang bermasalah, berminyak, sensitif lel malu cakap.
Ok klik gambar flora mask yang comel macam saya untuk join ya terima kasih :)

13th March :)


Assalamualaikum.
 Alhamdulilah esok iaitu 13 Mac genap umur Fisha 14 tahun. Sudah 14 tahun bernafas di bumi ini alhamdulilah :). Kawan pun ramai dah yang wish dekat sekolah yea thankyou. Thankyou juga ada blogger yang wish Fisha ^^. 

 There are too many memories to remember, amboi speaking pulak. Naknya masa kecil dulu, jatuh basikal lah. Yang paling remember tahun 2014 ialah masa dekat sekolah. Hari tu nak stapler kertas sekali terstapler ke jari sendiri. Ya Allah, sakitnya jari. Kawan sebelah menjerit dah sebab banyak darah keluar dari jari duh. Kesian dia.

Itu sajalah :) Thankyou Allah kerana beri saya peluang untuk bertaubat :)

Giveaway OwnDesignBook by Norsyuhadajohan


Tengok banner pun dah comel mesti nak join kan , klik banner untuk join :)

Assalamualaikum. Thankyou for kak Zakira sebab tag Fisha =) . Jom join giveaway ini, ada chance 50/50 sebab pemenang giveaway berdasarkan lucky draw. Insyaallah top refferal pun ada juga. Pemenang akan dapat hadiah menarik, comel nya. Syarat pun simple saja.

Saya tag :  Anis , Amylia , Fatin dan Anies
Kepada yang ditag dan yang sedang membaca jom join, klik banner comel tu ja :)

Fashionista & Trendy

Assalamualaikum.
 Walaupun owner blog ini bukan seorang yang fashionista tapi nak jugak update pasal benda-benda alah dalam fashion ni yea banyak sangat sekarang ni. Masa Fisha kecik-kecik dulu, rasanya ramai orang pakai tudung bawal ja. Then, dunia makin maju ke hadapan lepas tu mulalah tudung sarung macam Ariani tu jadi fesyen. Ramai juga orang pakai tudung sarung macam gitu sebab senang nak pakai, terus sarung ja tak payah pakai pin-pin bagai.

Then, tak tahu sejak bila tiba-tiba pakai tudung shawl menjadi trend sampai macam-macam gaya nya lah antaranya half moon bagai lah etc. Fisha memang tak suka sikit pakai shawl ni sebab banyak sangat kena buat, so Fisha lebih suka akan pakai tudung syria, simple tapi comel. Masa Hari Raya tahun lepas, Fisha cubalah beli shawl pollka dot memang cantiklah. Masa beli tu emak dah bagi warning kalau tak pandai pakai tak payah beli dah lepas ni. Lepastu Fisha buat dek je, tahuje lah kalau dah shopping mesti tak kesah apa-apa.And then, Fisha pun pakailah masa hari raya tu, memang pakai belit je tapi tak menjadi menyebabkan stress. Finally, kakak jugak lah yang tolong sambil merungut.

By the way, lepas nampak cikgu Fisha pakai shawl yang corak tribal tu, Fisha rasa kiut miut je. Lepas tu nampak pulak si Anisa kawan Fisha tu pakai shawl dalam gambar dia, kiut je. Menyebabkan Fisha nak jugak pakai, puas cari tutorial. Akhirnya Fisha tertarik dengan tutorial shawl dekat blog kak Zakira .

Fisha rasa tutorial yang ni macam senang je lepas tu comel je kartun tu pakai shawl hehe. Orang yang menutup aurat tu comelnya sebab itu Islam Is Beautiful right ? Hmmph ktata assalamualaikum ^^.

#PrayForMH370

Assalamualaikum.

  Rasanya semua orang sudah tahu akan cerita kehilangan kapal terbang Malaysia Airlines MH370. Patah hati apabila mengetahui rupa-rupanya ada 2 bayi daripada 227 penumpang kapal terbang tersebut. Keluarga Fisha memang seharian tengok berita Awani 501 sebab nak tahu pekembangan cerita tu. Ramai orang tengah cari kapal terbang ni sekarang termasuklah orang-orang luar negara yang sudi menghulurkan bantuan. Tapi ada juga segelintir rakyat Malaysia mempermainkan hal ni, ada yang sibuk menjadi tukang penyampai berita palsu di twitter, ada juga yang membuat gurauan. Hmmph, ini bukan hal yang kecil tahu tak.

Tak tahu nak cakap apa, cuma mampu berdoa yang terbaik untuk MH370.

#PrayForMH370 #MalaysiaAirlines

First GA By My World


Klik gambar minion yang comel ini untuk join giveaway by My World

Assalamualaikum, tekan gambar di atas untuk join ya, syarat pun simple saja. Pemilihan pemenang berdasarkan Random.org dan giveaway akan tamat pada 31 Mac.

Blogwalking Hujung Minggu Bersama Ayuinsyirah


Klik banner yang comel ini untuk join segmen blogwalking ini :)

Jom join segmen ni dapat blogwalking blog orang lain sambil menambahkan follower blog :) klik banner untuk join ye.

Apabila Sebut Asrama..

Kaka Kiki Kuku Lala , Jaejin's .


Assalamualaikum.
 Dengan adanya laptop , maka Fisha pun update lah blog tengah malam buta ni. Fisha mula risau since tahun depan form 3 , ada kelas tambahan malaslah nak balik lambat sebab rumah jauh. Lebih baik duduk asrama, dekat sikit, kawan-kawan pun dah setuju nak duduk asrama sebab tahun depan exam. K, jom ke main topik. Fisha cuma nak sharing yang terlampau banyak tanggapan dekat asrama. Sebut jee perkataan asrama mesti ada yang kata bukan-bukan. Ada Fisha tak percaya sebab rasanya terlampau mengarut lah.

Hantu / Keras
Ni kalau tanya ada apa kat asrama, mesti benda ni dia jawab. Ada seorang budak dia cakap asrama berhantu. " Mana ada asrama takde hantu "." Setiap asrama ada hantu punya." Lepas tu tanya dia yang dia duduk asrama tak. Dia jawab tak, lepas tu tanya lagi dari mana dia tahu. Dia jawab kawan dia cerita. Humph, dia tak duduk asrama pun tahu asrama ada hantu sebab kawan dia. Hm, curious.

Tak Baik
Mak cik tu cakap yang asrama ni tak payahlah sebab kebanyakan budak-budak suka ambil kesempatan nak couple-couple. Lebih baik duduk rumah lagi bagus, hidup anak pun terkawal, tu dia cakap dekat emak Fisha. Hmm ,rasanya kalau jauhkan diri dari benda tak elok tu, insyaallah dapat elakkan diri dari benda tak elok tu.

Tak Boleh Belajar
Tak tahu siapa yang cakap yang dia tak boleh belajar dekat asrama sebab dia tak dapat fokus. Maybe setengah orang tak suka belajar dekat asrama. Suka belajar dekat rumah lagi best. For me, dekat asrama lagi best sebab ada kawan-kawan boleh study group.

Itu je lah Fisha nak update, hehe. Bilalah nak tukar skin blog nikan ,dah bosan menengoknya. Ktata assalamualaikum.

Kpolaroids Giveaway !!


Klik banner yang kyeopta ini untuk join giveaway :)

Assalamualaikum, Fisha join giveaway ni. Cantik polaroids dia buat jom join syarat pun simple je. Terima kasih ^^

OhhResult Examku



Assalamualaikum.
 Akhirnya dapat juga melepaskan diri daripada that exam things. Alhamdulilah, cikgu dah tanda kertas kitaorang dan kitaorang dapat result kitaorang hari ni tapi tak semua. Berita buruknya,Fisha paling kecewa sekali of course Bahasa Melayu dengan Geografi. Bahasa Melayu dapat B T^T . Ada kawan kelas lain tu menangis jugak sebab tak dapat A. Yang paling teruk deh budak belakang Fisha tu paksa cikgu betulkan ayat dia tapi cikgu tak nak. Then, dia nak jumpa cikgu Panitia Bahasa Melayu -.-. Sedihnya... Yang Geografi pulak dapat ehemehem tapi tak gagal eh, memang Fisha ambil mudah je Geografi ni sebelum exam hari tu sekali dapat result hambik kau -.- . Fisha mengaku Fisha asyik pentingkan subjek teras macam Bahasa Melayu, Bahasa Inggeris, Sains & Matematik dan subjek yang paling minat sekarang Sejarah hoho.

Berita baiknya, alhamdulilah setakat hari ni Fisha berjaya kumpul 3A iaitu Agama, Bahasa Inggeris dengan Matematik.. Ada kawan cerita dia kena cubit doh sebab dapat bawah 50%. Tsh tsh. Setakat ni Sains, Kemahiran Hidup dengan Sejarah. Duh takut Sejarah kalau fail kena denda. Seksa betul kalau dapat cikgu garang ni. Ok setakat ni je Fisha update dulu, hmm takde feel masa menaip hoho sebab risau result exam. Mood pulak nak join GA dengan segmen :) Sekian terima kasih wasalam.


Saya Nak Menang Pandora


Klik banner black and white yang comel ini untuk join

Kali ini Fisha join givaway " Saya Nak Menang Pandora " dari Ummi. Jom join ya, terima kasih.

Giveaway [1] : FanPage Publishing by yanapinkblossom.blogspot


Klik banner yang cute ini untuk join ya :)

Assalamualaikum Fisha join giveaway lagi. Simple saja syarat dia, klik banner untuk join ya. Hadiah pun menari dan dae to the bak . Sekali lagi, klik banner untuk join, terima kasih :) .

Making Graphic Contest by Wufanyeol and Ainiza


Klik banner yang comel ini untuk join contest ini :) Hadiahnya menarik ^^

Assalamualaikum. Kali ini Fisha join contest. Senang saja syaratnya, sila tekan banner untuk tahu syaratnya ya. Fisha tak pandai sangat buat graphic tapi nak jugak join. Contest ini akan berakhir pada : 2 Mei 2014  Cepat-cepatlah join ya :)

Giveaway Holiday Anum


Klik banner yang comel ini untuk join giveaway :)
Pemenang akan diumumkan pada 18 Mac 2014
Assalamualaikum. Sekali lagi join giveaway kali ini Fisha join giveaway Holiday Anum. Hadiahnya misteri tapi mesti best hadiah dia :) Tak tahulah kenapa :) By the way, rajinkan tangan untuk klik banner dan join simple je syarat dia.

Nazirahnyerr miniGA sempena 3rd Anniversary


Klik banner yang comel ini untuk join GA yang awesome lagi daebak ini :)

Assalamualaikum. Fisha ada join giveaway ni jom join. Cantik-cantik dan comel comel je hadiah dia.
GA Berlangsung : 27 Februari sehingga 17 Mac
Senarai peserta akan dikeluarkan pada 18 Mac dan pemenang akan diumumkan pada 20 Mac. Selamat berjoin giveaway ini, goodluck :)

Fakta Atau Auta?



Assalamualaikum. Rajin Fisha nak update blog sebelum exam ni. Huhu wish me luck btw :) . Ya, cerita nya bermula apabila Fisha mula confius sejak Fisha berumur 7 tahun. Dah lama dah tapi baru sekarang nak luahkan hehe. Balik ke tajuk, memang banyak benda Fisha confius dekat dunia ni. Nak tahu apa ? ::

1) Selimut kalau tidur
Benda ni memang Fisha confius sejakku berumur 7 tahun lagi. The story begin when ada budak  tu cakap :

" Kalau kau nak tidur, kena selimut jangan tak selimut kalau tak ada hantu kat bawah kaki kau tu. Nanti dia tarik kaki kau baru kau tau"

Lepas tu mulalah Fisha takut terus Fisha selimut selama ni Fisha tak selimut pun ok je -.-

2) Makan mi segera boleh jadi bodoh 
Idk is it true or not. Ada kawan Fisha cerita sepupu dia makan mi segera tu setiap hari ok je. Tak bodoh pun. Lepas tu pulak, ada cikgu Fisha cakap dia tak makan mi segera tu 1 tahun sebab nak SPM.

Itu je lah Fisha confius, sorry if annoying. Ktata assalamualaikum ^^ .