Dulu dan Sekarang ...


Assalamualaikum .

Rasanya memang berlainan antara sekarang dan lain. Feel sekarang dan dahulu lain. Bukan apa, tengoklah sekarang. Adik Fisha yang kecil tak macam Fisha yang kecil dulu. Masa-masa kecik dahulu, saya hanya menghadap televisyen menonton Teletubbies , main playstation itu pun yang PS1. Ingat lagi masa kecil saya selalu dipuji oleh orang ramai kerana terer bermain game , actually kalau Fisha main game lawan-lawan gitu, Fisha tak lawan dengan computer sebenarnya. Fisha lawan dengan player 2 dan sebenarnya takde orang pun control controller player 2 tu, hehe -_- . Back to the topic ,  sekarang macam-macam ada. Adik Fisha asyik menghadap telefon je, main online game. Flappy Bird lah *rindu main game tu lol* Talking ini lah ,blabla etc .  Memang lainlah.

One more, Fisha dulu tak ada mengejek-ngejek couple masa pra-sekolah. Sekarang, adik Fisha ada scandal. lol, dulu masa umur 5 tahun, boyfriend pun tak tahu apa maknanya. Seriously , masa naik sekolah menengah baru lah tahu apa itu crush makna couple semua tu tapi takde mana pun, tapi saya mengaku saya ada crush iaitu teddy bear dekat kedai tu comel sangat tolong belikan kk *sorry meraban-raban* , actually Fisha ada minat budak tu tapi Fisha nampak dia masa ujian MRSM tu tapi tak tahu identiti budak tu, ok lantak dialah -.- . By the way Fisha rindu nak jadi budak tadika. Hahaa. One more lagi, tengok budak sekarang pun ada minat Kpop dah, example my little brother and my niece, adik Fisha baru umur 7 tahun, dia minat Kpop sejak tahun lepas lepas dia nampak EXO dekat Music Bank nyanyi lagu wolf. Lepas tu yang lain pun ikutlah, dia cakap dia minat Tao and kadang-kadang dia berlagak jadi Tao. Ok, rasanya entry ini tiada makna lah sebab tiada feel masa menaip. , k tata  assalamualaikum .

2 comments:

Zara Nurhaidah said...

Budak2 skang mmg dah millenium.. dulu masa kecik mainan zara main getah, main batu seremban dan so on. Skang rasa ny ada kg tak budak2 main permainan mcm tu ? Budak tadika pon dah di biasakan ngan pgunaan npon.. hehe

Ain Nafisha said...

@Zara Nurhaidah : Haha tu la, adik fisha asyik main hepon je , fisha dulu main hepon permainan je T^T