5 Things That I Hate In School

Assalamualaikum .

Fisha nak list kan apa yang Fisha memang benci betul kalau benda ni terjadi dekat sekolah. Maybe benda ni pernah terjadi dekat korang semua kot ...

(a) Bising 
- Yang ni perkara yang paling dibenci ... maybe tak semua orang benci sebab suka bising-bising.. Fisha mengaku masa sekolah rendah Fisha memang suka suasana bising masa belajar dan tak faham kenapa orang suka suasana sunyi lol . To be honest sekali budak tu buat bising dalam kelas masa cikgu mengajar naknya waktu English ( my favourite subject lah dikira tu walaupun english tunggang langgang ) , terus Fisha cap budak tu gedik.. Maaf ya kalau kengkawan Fisha baca ...

(b) Kantin sesak
- Rasanya semua orang tak suka.. Walaupun makanan kegemaran ada jual tetap tak nak beli sebab rasanya tengok budak beratur panjang dah hilang selera ..

(c) Budak pijak kasut dari belakang
- Yang ni seriously annoying sebab pijak kasut dari belakang saya tahu awak tak SENGAJA tapi disebabkan awaklah kasut saya tercabut and malukan saya ...  tak pasai-pasai saya cakap benda tak baik dekat awak sebab saya melatah T^T .

(d) Budak main ambil pensil etc
- Paling tak suka bila budak pinjam barang main pakai ambik je, pakai ganas pulak tu. Masa awal form 1 dulu, habis correction tapeku dijahanam oleh budak sebelah tu, 3 hari dah habis T^T Mak tanya kenapa habis awal tak tahu apa nak jawap ...

(e) Budak pandang
- Tak tahu macam mana nak cakap .. Contohnya situasi begini :
  A ketuk pintu kelas kawan dia lepas tu semua budak dalam kelas kawan dia pandang A macam A tu curi duit belanja diorang .
Seriously I hate this situation ... Dah berapa kali macam begini, and then diorang berbisik sambil pandang orang , nak makan penampar pe

Pengajarannya , sila lah bersopan-santun... jangan buat orang kecewa atau berkecil hati .. Tak tahu apa nak cakap dah, ok tata.




2 comments:

Zara Nurhaidah said...

Hahaha.. mcm2 karenah kat skolaa..

Ain Nafisha said...

@Zara Nurhaidah : haha tu lah naknya masa sekolah menengah ni ^^