Lagu Raya

Assalamualaikum and hai hai.

Hari ni nak cakap pasai lagu raya. Dah ada dekat radio, kalau bukak radio conform ada.
Tbh, Fisha suka lagu raya yang lama lama than yang baru-baru ni, tak tahu kenapa. Maybe sebab Fisha memang dibesarkan dengan lagu raya yang lama macam P.Ramlee, etc. Korang macam mana pulak ?

Next, kalau cakap pasal lagu raya ni tiba-tiba je ingat masa sekolah rendah dulu.
Kalau lepas raya, sekolah kitaorang ada buat majlis nak sambut hari raya, so kena pakai baju raya lah hari tu, bukan kemain lagi bergaya nya budak-budak lain -.- . Then, setiap kelas pun kenalah buat persembahan lagu raya, part nyanyi lagu raya Fisha paling tak suka lah haha.

And then then then, kalau cakap pasal lagu raya ni, conform Fisha suka dengar lagu Balik Kampung by Sudirman. Seriously, Fisha suka lagu tu dari kecik lagi, happy je dengar lagu tu haha.

That's all, sampai sini dulu entry ni ye.
Wassalam.

random

Assalamualaikum dan hai hai :D

Firstly, baru hari ni dapat tengok blog, seminggu Fisha tak bukak blog sebab wifi rumah ni kadang-kadang lembab sangat, tak tahu lah kenapa T^T.

Hari ni dah hari ke 14 Ramadhan means dah masuk hari ke 14 berpuasa. Rasa macam baru je berpuasa dah hari ke 14. Sedih jugak lah nak tinggalkan bulan Ramadhan ni kan. Tak lama dah nak raya dah, ingat lagi masa kecik-kecik dulu, orang selalu usik kalau tak puasa, tak boleh raya. Memang sudah melekat ayat tu dekat otak ni masa kecik dulu haha.

Then, Fisha rasa Fisha dah cukup duit kot beli phone baru. Korang tahu tak phone jenama yang elok, tapi pastikan harga tu seribu ke bawah lah sebab tak cukup bajet nak beli phone mahal-mahal ni hehe.

That's all, nak sambung blogwalking pulak :D
Wassalam.

Oh Kucingku ~

Assalamualaikum dan hai hai :D

Title skema semacam je, tak tahu nak letak apa so decided letak title tu je lah haha.

Nak cerita yang kucing Fisha tengah sakit T^T. Eh ada aku kesah ? Jangan lah cakap macam gitu pulak dalam hati, tak baik tau masa bulan Ramadhan ni, hehe.
Back to the topic, kucing Fisha sekarang ni tengah demam, selsema and then mata kanan dia tak boleh bukak. Fisha tak tahu pulak kenapa jadi macam gitu, dah hampir 2 minggu kucing Fisha macam tu. Kesian dia, korang ada tips tak macam mana nak sembuhkan demam kucing ni ? Kesian kucing Fisha hehe.

And then, Fisha selalu dengar orang tua cakap.

"Jangan tangkap gambar kucing , nanti mati"

Tak tahu pulaklah yang tu betul-betul. Humph, tapi Fisha still tak percaya, korang pernah dengar pepatah macam gitu ? Pelik jugaklah dengarnya . Dari kecik sampai sekarang Fisha asyik ayat yang sama je kalau nak ambil gambar kucing.
Ok, that's all, wassalam.

Salam Ramadhan

Assalamualaikum dan hai hai.

Finnalyy, dapat jugak update blog ni, dah lama tak blogwalking T^T.Rasanya belum terlambat lagi untuk mengucapkan Salam Ramadhan Al-Mubarak dan selamat berpuasa kepada korang.

Today is 4 Ramadhan 1435 Hijrah, dah masuk hari keempat berpuasa, alhamdulilah.
Bulan Ramadhan ni memang lah orang cakap asyik letih je, tapi actually banyak kelebihan, macam dapat belajar menjadi seorang yang penyabar, besides, kesihatan pun boleh bertambah baik.
Lagipun, Fisha berazam untuk menjadi yang lebih baik untuk tahun ni, insyaallah.

And then, ada tengok world cup ? Fisha tengok World Cup, { bukan yang siaran langsung, ulangan je }, masa tu Germany vs Algeria, rasanya ?
Orang cakap pemain-pemain Algeria tu berpuasa, but they still can scored goal. Kagum, although diorang kalah pun, diorang still win hearts. Bukan Fisha yang cakap, Fisha nampak tweet orang tu. But I still kagum.

Lagi satu, lepas Ramadhan ni ofcourse Syawal.
Hati masih tertanya-tanya, ada lagi ke orang nak bagi duit raya dekat Fisha ni ? Hehe

Wassalam.

Baju Raya

Assalamualaikum and hai hai :D

Sebelum nak mulakan entry ni, Fisha nak ucap Selamat Menyambut Ramadhan Al-Mubarak kepada semua umat Islam.
Rasanya masih terlalu awal untuk cakap pasal baju raya ni sebab puasa pun belum haha.

Okay and back to the topic, Fisha rasa baju raya Fisha tahun ni simple je. Nak tahu warna apa ? Tunggu 1 Syawal nanti haha. Puasa dulu baru raya :D
How about korang ? Warna apa baju raya tahun ni? Confirm tak nak bagi tau sebab Fisha tak bagi tau warna baju raya Fisha haha.
Kalau cakap bab-bab baju raya ni, memang semua orang nak pakai baju raya masa hari Raya Aidilfitri. Lagipun sunat pakai baju cantik-cantik masa raya kan. Macam-macam style Fisha tengok, ada family tu pakai baju sedondon je warna, ada jugak family pakai warna warni. RAINBOW ~ hoho.

And then then, tahun ni Fisha tempah je baru raya dekat tailor, tak beli baju siap sebab kadang-kadang baju dekat kedai tu tak menepati cita rasa eceh ceh ~
Tapi kadang-kadang, kalau hantar dekat tailor, tailor selalu buat silap. Contohnya masa raya tahun lepas dan lepas lagi, baju raya kakak Fisha dengan emak Fisha tertukar.
Tailor tu buatkan kain emak Fisha tu baju kakak Fisha.  Ish ish ish -.-
Tapi nak buat macam mana, redha je lah. Lagipun kalau nak beli baju yang lain pun macamlah ada stok lagi sebab masa tu dah penghujung Ramadhan sangat dah.

That's all, nak sambung blogwalking pulak. Fisha tak bukak blog 3 hari sebab busy dengan homework hehe.
By the way, nak tumpang sini kejap. Alhamdulilah masuk 2 CPUV lagi, kalau nampak iklan ni klik banyak-banyak ye :)


Wassalam.


CPUV #1 & #2

Assalamualaikum dan hai hai.

Finnalleeh I got my first CPUV dari Mr.Nuffnang. Hehe thank you a lot :DD
Hari ni baru tau yang Fisha dapat CPUV sebab hari tu tak cek Nuffnang hehe.

Kalau nampak iklan Bulgogi Brothers atau Invest Smart klik banyak-banyak ye, nanti Fisha balas balik. Kerjasama anda amat dihargai tau :)


Wassalam :)

Random ~

Assalamualaikum dan hai hai :D

Lagi seminggu lagi semua umat Islam akan menyambut kedatangan Ramadhan Mubarak, yuhuu yuhuu.
Tak sabarnya nak puasa, kan-kan hoho.

Ingat balik masa dulu, Fisha belajar puasa umur 5 tahun, tu pun Fisha puasa 2 hari je. Yang lain Fisha semua puasa setengah hari sebab tak daya, aish. Lepas tu, masa 5 tahun tu Fisha sesat dekat bazar Ramadhan. Haha, ramai sangat orang dekat bazar tu. Fisha ingatkan orang sebelah Fisha tu ayah Fisha rupanya orang lain. Nasib baik orang tu kenal ayah Fisha hehe.

By the way, esok hari koperasi dekat sekolah. Tak sabarnya, hehe. Ada cabutan bertuah, hadiah dia memang berbaloi lol. Phone pun ada, Fisha nak sangat dekat phone tu TT^TT sebab phone Fisha dah rosak haha. And then ada lagi hadiah dia, antaranya iron *bukan iron man*, blender and cadar katil.

Kawan Fisha semua tertanya-tanya kalau nombor diorang kena dalam cabutan bertuah tu and then menang blender tu, nak bawak balik macam mana agaknya. Takkanlah nak bawak dalam bas kot hoho.
That's all, nak sambung blogwalking pulak. Dah seminggu tak blogwalking sebab busy buat correction exam hari tu T^T.

Wassalam.

Tudung

Assalamualaikum and hai hai,

Hari ni Fisha nak update pasal tudung. Sekarang banyak tudung, I mean macam shawl and etc.
Tapi dalam banyak-banyak tudung tu, Fisha rasa Fisha lebih suka tudung syria, sebab muka Fisha sesuai pakai tudung tu,  *sesuai lah sangat* haha.

Pernahlah jugak pakai sekali shawl and baru tau muka Fisha tak sesuai pakai shawl lol.
Kalau pakai tudung bawal pernah jugak, tapi tak sesuai jugak. I decided to wear tudung syria lah sebab tudung tu je yang sesuai. Tudung sarung pun pakai jugak tapi rasa kelakar pulak sebab dah lama tak pakai tudung tu automatic cakap muka kelakar pakai tudung tu. Haha, cerewet betul -.- , nak tengok muka Fisha pakai tudung syria macam mana ? Ni diaaaa ~

weheeeeeeee.


Sorry , Fisha tak pandai ber'posing' hehe. 
By the way, Fisha dah dapat Instagram lama Fisha tu. Ingatkan Instagram tu dah kena buang lol. 
Hehe follow me @mefishaaa , thank-you-very-very-much :D 

Wassalam.

Whiteboard

Assalamualaikum.

Whiteboard or blackboard masa sekolah rendah dulu memang selalu jadi sasaran untuk diconteng selain meja dengan buku conteng, tu pun kalau takde cikgu lah dalam kelas. Memang normal lah tu kan hoho.

Masa Fisha darjah 3 dulu, memang budak kelas Fisha selalu sangat menconteng whiteboard aka papan putih.
Ketua kelas pun join jugak, betapa teruknya kelas kitaorang kalau takde cikgu.

Fisha tengok diorang conteng dekat whiteboard tu entah apa-apa. Diorang conteng macam-macamlah.
Example :

                                Ali Loves Minah

Tak tahu apa motif tulis macam tu. Yang selalu jadi sasaran dalam kelas conform budak yang selalu kena ejek. Nama Fisha tak selalu jadi sasaran sebab bajet gangster dalam kelas tapi menangis jugak kalau tak bawak buku -.- . And then, part yang paling Fisha benci sekali kalau diorang conteng ni dekat whiteboard :

Jangan conteng whiteboard ni !

Dah lah tulis besar-besar pulak tu. And then-then, ada pulak budak gatal tangan nak menulis lagi dekat whiteboard:

Kau conteng boleh pulak !!!!!!!!!!!!!!!


Tanda seru tu bukan saja-saja, memang fakta budak kelas Fisha tulis tanda seru tu banyak-banyak.
Pernah sekali diorang tulis dekat whiteboard tu guna parmenent marker, kelam-kabut kitaorang nak padam dahlah lepas tu masa ustaz garang tu haha.

Masa darjah empat, kitaorang tukar kelas, kelas kitaorang tu guna blackboard means tulis pakai kapur lah.
Tak tahu kenapa kitaorang tak menconteng dah, katanya takde feelings lol.
Berakhir lah fenomena menconteng whiteboard di situ dan bermulalah fenomena baru di situ.

Iaitu menghitamkan kasut menggunakan pemadam blackboard sebab cikgu selalu buat spotcheck kebersihan dalam kelas -.- .

Shopping Online ?

Assalamualaikum.

Selama hidup Fisha ni, sejujurnya Fisha pernah sekali je shopping online. Kesian tak ? To be honest, Fisha takut nak shopping online ni sebab banyak sangat orang selalu kena tipu. Lagipun Fisha ada juga baca entry dekat blog lain pasal shopping online ni.

First time Fisha shopping online tu pun nyaris-nyaris je duit Fisha ni lebur. Barang yang Fisha order tu pun sampai dengan bad conditions. Bekas pensel yang Fisha order tu pun dah terkoyak sikit.
Fisha order 2 botol air dengan 2 bekas pensel tapi 1 botol air dengan 1 bekas pensel je Fisha dapat. Tu pun puas Fisha marah owner tu, macam-macam Fisha cakap dekat owner tu ._. .
Kesian adik Fisha patutnya dia gunakan bekas pensel tu masa bukak sekolah nanti, dahlah dia baru nak masuk darjah satu ._. .

And then bekas pensel dan botol air tu sampai sekarang tak sampai-sampai.

Fisha ada jugak rasa menyesal sebab tak baca dulu customer feedback dia, memang banyak yang orang marah dengan owner shop tu sebab barang lambat sampai kadang-kadang langsung tak sampai. Ada yang order tu berbulan-bulan tunggu tak sampai-sampai. Owner dia tak bagi apa apa pun information pasal barang customer. Atleast bagi lah sebab kenapa barang tu lambat sampai.

 Same goes to me, Fisha order bulan November, bulan Februari baru sampai. Memang Fisha tahu yang pasal barang pre-order ni lambat sampai, tapi Fisha tengok shop yang lain sebulan je dah sampai ._. .
And then Fisha pelik jugaklah owner shop tu macam lebihkan new customer yang baru order ni, mana taknya customer yang dah lama order dari Fisha tu tak sampai-sampai lagi barang diorang.

Seriously,Fisha dah serik dah nak shopping online ni walaupun baru sekali TT^TT.
Wassalam.

Segmen Blogwalking by Izzati Amira

Assalamualaikum w.b.t

[ tekan banner untuk join ]

Aktiviti : Happy Blogwalking

Pemenang.
1st & 2nd Top Referral : Washi Tape 1x ( sorang satu  atau sorang dua maybe?? heee. )
4x Random :  '19Capri' button badge 1x

Tamat : 17 Jun 2014

Selamat join !


That 'fakta'

Assalamualaikum.

Walaupun cuti panjang, tetap tak boleh nak tengok TV. Remote control dicontrol oleh adik, asyik tengok kartun je. Sad life ~

Ceritanya macam begini, hari tu sepupu Fisha ni sedu, kesian menengoknya. Lepas tu, tiba-tiba je adik Fisha ni tak tentu pasal muncul lepas tu cakap :

Weh kau tahu tak kalau kau sedu 100 kali, boleh bawa maut

Sepupu Fisha tu kecik lagi, taklah kecik sangat, umur dia 6 tahun. Tak pasal-pasal budak tu panik.
Pelik juga eden mendengarnya bila adik Fisha cakap macam tu, fakta mana dia baca.
Then, Fisha tanya dia, dia dapat fakta daripada mana sampai sedu 100 kali boleh meninggal dunia ni.

And then dia jawab :

Adik tengok Maruko, kawan dia cakap boleh maut kalau 100 kali sedu.

Adik Fisha ni memang tengok kartun je lebih, sampai terpengaruh sekali ._.
Rasanya masa Fisha kecik-kecik dulu takde lah Fisha terpengaruh macam adik Fisha ni, ye lah sebab Fisha tengok kartun tak bercakap macam Teletubbies haha.

Oklah, sampai sini saja lah. Wassalam :)

Phone ~

Assalamualaikum :)

Dah berkurun-kurun lamanya tak update blog ni sebab exam seminggu ._. , alhamdulilah dapat jawab tapi for me susah jugaklah naknya kertas Sains. Sejak-sejak ni tak dapat nak berblogging TT^TT.

Back to the topic, alkisahnya bermula apabila cikgu umumkan tak lama lagi ada Hari Koperasi, yang paling eden mengejutkannya ada cabutan bertuah. Hadiahnya memang agak special sikit lah sebab ada phone dalam banyak-banyak hadiah tu. Waaaaah, dahlah Fisha ni takde phone nak juga merasa phone baru. Ye lah sebelum ni Fisha ni bukan cermat pun menjaga phone ni.

Then, Fisha bukak tv, okay tepat-tepat iklan phone Sony Z2 ke apa keluar. Kalis air katanya ._. , memang banyak betul kan benda-benda yang buat orang sentiasa nak benda baru. Lagipun sekarang ni banyak phone dah turun harga. Kalau ikutkan hati memang nak, tapi duit takde nak beli guna apa.

Then-then, Fisha baca newspaper, tiba-tiba rajin. Tiba-tiba je ada artikel tu pelik semacam je bunyi.

Telefon lama dicari 

Macam begitulah bunyinya, so sekarang ni dekat London ramai orang tengah cari phone-phone lama macam Nokia yang tekan-tekan tu. And then, Fisha cakap dekat emak Fisha pasal ni, haha memang heboh satu rumah sebab pasal tu ._.

" Emak, cuba tengok ni orang putih tengah cari phone ni "

" Orang putih bukan orang kita, kalau dekat sini sapa ke nak phone macam tu"

Begitulah ceritanya, haha maaf jika merepek dalam entry ni.



Wassalam.

Liebster Award

Assalamualaikum and hello :D

Finnalleh I can update my blog huhu, exam menyebabkan Fisha takde masa nak berblogging TT^TT. Sad life huhu. Thank you for blogger yang tag Fisha dalam Liebster Award ni hehe :D

Rules:

  • Mention the person who nominated you with a link to their blog. 
  • Answer the 11 questions asked. 
  • Nominate 11 other bloggers with a smaller following but with lots of potential. 
  • Create 11 of your own questions for them to answer. 
  • Notify your nominate
Question from kak Izzaty

1.If you were famous, what would you be famous for?
I would be famous for bussiness, hahaha XD

2.If one day you live a life like Maria Elena, what would you do?
Wow, I can't imagine it, hehe ):

3.What is the best thing you could find in my blog? <http://hamsterkentut.blogspot.com>
Your doodle and entry ! I love it huhu.

4.Would you cut your toe for Internet?
No, I love my toe than Internet haha.

5.What do you think if you have a computer/laptop/tablet/smartphone without having Internet connection?
Sad life lah, I can't imagine my life without internet connection.

6. Do you think Nepal guys are handsome? xD
Nepal guys ? For me, semua ciptaan Allah semuanya hensem hensem dan cantik-cantik belaka.

7.Samson buys 3 erasers for Clara and 2 rulers for Jack. So, how long is Clara's hair? xD
Confused, ask Jack because dia ada rulers huhu.

8.What is the smallest crime you've ever commit? (Ex: Tahu ada kawan meniru waktu exam, tapi buat takdek dan join sekaki)
Tick " I read the agreements and term conditions " dan yang seangkatan dengan nya.  Eden selalu buat kalau nak register apa-apa hoho.

9.What do you think of a girl who've never been to a cinema?
Humph, biasa lahlah.

10. Don't you think I'm crazy? o.O
No lah, kak Zaty comel :)

11. Which question is so hard and stewpid to you?
Paling susah ofc yang nombor 7 tu, haha. There is no stupid question, hehe.

Question from kak Eikin

1. How long you have been blogging?
Around 5-6 months :)

2. In your purse rw , how much money that you got?
RM20 haha, sikitkan, Fisha ni asyik membeli je ._.

3. Your crush name started with what alphabet?
I don't have a crush hehe :(

4. List 2 songs that you doesn't know what the song means by.
 - Lagu ending Shin Chan although dah lama tengok kartun tu ._.
 - Comeback Home by 2NE1 sebab baru dengar tadi hehe.

5. Doraemon or Shin Chan?
I prefer Doraemon hoho.

6. Your dream house?
Lives in castle like a king haha.

7. Being a teacher or a police officer?
Teacher because I always dream I will be a teacher one day.

8. Name of your favourite singer / band ?
EXO ! :D

9. What is your talent but it's weird in people eyes?
I don't get any talent so far. But I think my talent is cakap laju lah sampai orang tak faham.

10. How was your feeling when you have to answer all of these questions?
Excited ! :)

Question from kak Zakira


1. Describe yourself in five words.
Weird, cakap sangat laju, gopoh-gapah, friendly and cute *haha perasan pulak*

 2. What do you want to be in the future? State your reasons.
I want to be Programmer. My ICTL teacher, Mrs Siti Zubaidah ada cakap pasal kerjaya ni, menghadap depan komputer tapi kepala memang stress sikit tapi gaji banyak haha. Banyak tapi eh.

 3. Do you prefer to study abroad or in Malaysia? What course? And why?
I don't have experience about study abroad, but I prefer to study abroad. I can gain new experience and I still can communicate with my family using Facebook, whatsapp etc.

 4. Do you watch Running Man? Hehe if yes, can you mention which one do you like? Describe him/her.
Yes, Yoo Jae Suk the grasshopper. I don't know what I like him, I think he is a mulut murai because he always talk and talk.

 5. The best kdrama that you had watch?
So far, Ugly Alerts :)

 6. State your activity during your leisure.
Eating, sleeping and blogging :)

 7. Have you been frustrated with someone in your life? Tell us why
Takde rasanya. Kalau dia frust dengan Fisha pun biarlah dia. hehe.

 8. What will you do if you sad and frust?
Eating because I think automatik sad dengan frust tu hilang.

 9. How old do you want to get married? And tell us what are you dreams for theme's wedding.
Hmmmm I don't know lah, hihi pemikiran Fisha tak sampai ke situ pulak dah.

 10. If you feel lonely, what will you do?
Sleeping, eheh kuat tidur Fisha ni hehe.

 11. Can you describe honestly about my blog? Hehe. Thank you :)
Blog kak Zakira cantik, header dia cantik :) Entry pun best-best.

Question from Syu

1. If you're rich. What would you spend on your money?
Bagi duit dekat parents since Fisha ni pemboros haha.

 2. What wish you want to become true/real?
Go to Mekkah :)

 3. If you can teleport to somewhere. Where do you want actually to go?
EXO dorm haha.

 4. What is your weird habits?
Cakap laju, kadang-kadang melatah.

 5. Who gives you inspiration to blogging?
Fatin Liyana :)

 6. Between your father and your mother, who do you loves most?
I love both :)

7. What is your favourite food?
Apa-apa je asalkan emak yang masak haha.

 8. What usually you do, if you're nothing to do?
Sleeping, hahaha.

 9. Who's close enough to you?
My mother kalau dalam family sebab dia faham perasaan anak-anak dia kankan

10. Describe about yourself.
Weird, cakap laju, pemalas, suka perasan dan comel hahaha.

 11. What is your weight? ( be honest! )
39kg ._.

Hihi, thank you for tag me, I will answer the next question dalam entry baru.

Wassalam.

1# Wordless


 Dia yang teman study malam tadi.

:: Hehe I'll publish Liebster Award post tu lepas exam. Lupa nak save jadi draft malam tadi ._. , aiyoyo.

E-X-A-M

Assalam.


 I'm back hihi setelah seminggu tak blogging. Mesti ads-ads berleluasa dekat cbox ._. .. Actually wi-fi Fisha buat hal. Malaslah nak guna wifi  orang lain, tak tentu masa kena marah karang.

Minggu depan exam, aish hari tu Fisha ada update pasal exam lagi. Mesti ada orang cakap ' alah mid-year exam jer kot bukan SPM ' . Kali ni Fisha nak buat betul-betul lah sebab pengetua kitaorang dah confirm nak raikan pelajar cemerlang dalam mid-year ni. Katanya nak belanja seafood, katanya lah. Kakak Fisha memang marah since dia ada resdung , hoho. Terpaksa lah waktu blogging, facebooking dan yang seangkatan dengannya dikurangkan, humph banyak lagi post tak publish, maybe lepas exam lah Fisha publish ya, insyaallah.

For me, rasa dah terlambat nak study sebab next week jer kot, terpaksa jugak study last minute. Ada ETA aka cikgu orang putih tu cakap orang dia study 8 jam sebelum exam. Memang lah, nak study 30 minit pun dah mengantuk ._. .  Ada tips tak ? Masa form 1 dulu, Fisha buat study entah apa-apa lah. Fisha hafal fakta-fakta tu lepas tu Fisha tulis balik fakta tu dekat buku conteng nak pastikan yang Fisha ni ingat betul-betul.
Share-share lah tips dengan Fisha, sharing is caring hehe.

Wassalam.




Fear

Assalam.

Dah berapa kali Fisha tulis entry tapi semua nya fail sebab tak menepati cita rasa ecehceh. Tapi nak update jugak since blog ni dah lama tak berupdate.

Actually nak cerita pasal takut, maybe ada orang takut dengan ketinggian, serangga and etc.
Fisha pulak takut dengan gelap. Memang pantang kalau blackout conform tak tenang hati.
Ada satu hari tu blackout masa pukul 2.00-4.00 pagi gitu, masa tu Fisha tidur sorang-sorang.

Memang macam-macam imagine dah dalam kepala ni. Buatnya lah kalau Fisha tengok bawah katil tengok-tengok ada hantu, haha heartattack.

Kawan Fisha pulak takut dengan ketinggian, ada satu hari tu kitaorang pergi KLCC lepas tu berdiri dekat jambatan antara KLCC tu. Kawan-kawan lain semua bajet macam tak takut tinggi siap tengok bawah lagi.
Tiba-tiba ada kawan Fisha yang takut dengan ketinggian tu macam nak menangis pun ada, berair mata dia.

By the way, air dekat rumah eden mula dah buat hal. Humph tak lama takde air lah tu.
Wassalam.

Rewind

Assalam.

Did you still remember this cartoon ? Hihii. Rindu nak tengok kartun ni, masa tadika selalu ponteng sebab nak tengok kartun ni hihi.

Act bukan ni nak cakap. Nak rewind balik apa yang Fisha buat masa kecik-kecik dulu. Seriously rindu masa kecik dulu, tapi masa kecik dulu, ini yang Fisha cakap.

" Bila nak besar ni, boring jadi budak kecik"

Now I realized that masa kecik lah zaman paling tak mem'boring'kan . Masa 5 tahun dulu, Fisha memang terpengaruh dengan kartun-kartun dekat tv tu, kartun yang paling Fisha suka sekali ofcourse lah Pingu . Memang selalu ponteng tadika sebab cerita tu haha. Teruknya. Then then, kartun yang paling Fisha benci sekali ofc kartun Barbie tu. Masa tu Fisha tak berjiwa perempuan. For me, Barbie tu mengarut. Tapi beli jugak patung-patung Barbie tu, sampai emak marah. 

Lepas tu, Fisha terpengaruh pulak dengan Power Rangers muahaha. Memang bergaduh dengan kawan-kawan sebab nak rebut character dalam kartun tu, then mulalah berlawan macam Power Rangers sampai ada yang menangis lahaii. Tulah taksub sangat.
Kalau pergi ke supermarket, memang Fisha lah nak naik trolley tu. Tak suka berjalan but emak marah suruh exercise jugak dalam supermarket tu.

Hehe, itu saja. Thank you for reading my story hihi.
Wassalam.

Study

Assalam

Heavy rains make me lazy.

18 May nanti Mid-Year Exam, lagi berapa minggu je kot, nak study but laziness menguasai diriku ~ dahlah sekarang ni musim hujan lagilah mengantuknya. Ada apa-apa tips nak study tak? Hahaha, nak dapat straight A, I want 8A in this exam. Mana tahu emak nak belanja Samsung S5 hahaha. Humph, apa pun wish me luck hehe ~

Wassalam.

Broken

Assalam.

 What is broken? Heart? No. Vase? No. Phone? Yes.

Act dah lama phone kesayangan Fisha dah rosak. Dah banyak kali tukar phone dan dah banyak kali phone dah rosak sampai emak pun dah giveup nak bagi phone baru dekat Fisha ni, pantang kalau dapat phone, memang rosak. Tak sampai 5 bulan pun dah rosak. Serious.

 First time dapat phone masa 5 tahun, yeah itu pun nenek yang bagi, phone tu ala-ala 3310 je, tapi pinky so cute lah. After 4-5 months, phone tu rosak duh. Hati terus berkecai, hehe. Then, masa darjah empat, Fisha dapat phone baru lagi, puas pujuk emak, finally mak pun beli lah phone baru warna putih, yeah Nokia lagi. Camera dia memang cantiklah, HD or HQ ? Phone ni tahan lama sikit since tahan lasak, masa darjah enam baru rosak sebab termasuk dalam air. Masa rosak tu, Fisha cuba letak dalam beras sebab ada orang cakap kalau letak dalam beras boleh elok.. Tapi rosak jugak. Lepas tu, pergi ke kedai phone sebab nak repair tapi uncle tu cakap

" Pelung untuk hidup sangat nipis maa"

 Eeee, sayangnya phone tu T^T.

Masa Form 1, emak beli phone lagi. It was Samsung Y, pink. Comel sangat-sangat, kecik gitu. After 6 months, phone tu broken sebab  termasuk dalam air lagi. Then, emak beli phone lagi, it was Samsung S. Not S1, S2 or S3. Warna putih memang cantik. Tapi rosak jugaklah, bulan Feb hari tu rosak. Sedihnya, sekarang ni dah takde phone since emak dah giveup nak bagi phone. Emak suruh beli lepas raya, kumpul duit sendiri. Macam manalah nak beli kumpul duit sendiri ni, ada lagi ke orang nak bagi duit raya dekat budak Form 2 macam Fisha ni. Hehe tapi Fisha target nak beli Samsung S5, haha tapi rasanya dalam mimpi je lah.

Wassalam.

Nama Pelik ?

Assalam.

Baru perasan tadi salah update muahaha. Minta maaf and sorry :D.

Hari tu, bukan hari tu act dah tahun lepas dah hehe, hari tu hari Isnin so ofc ada spotcheck. Ada pengawas tu tegur nama Fisha eh, ingatkan nametag tercabut rupanya dia tegur nama Fisha.

" Nafisha, eh Nafisha XPDC lah "

Then, macam pengawas tu rocker lah pulak haha. Pelik sangatkah nama Nafisha tu? Masa tadika memang semua orang ejek Fisha ni Ikan, tak tahu apa salah eden dengan diorang. Sampai satu masa tu Fisha menangis sebab orang Fisha ni Ikan, maklumlah masa tadika orang ejek nama pun menangis.

Rasanya nama Ain Nafisha tu tak pelik sangatlah haha.

I think nama orang sekarang lagi peliklah,  dont know tapi rasanya nama sekarang kena glamour lah. Tapi rasanya kalau nak glamour pun kena agak-agak jugaklah sebab biasanya nama tu ada makna, eg; Nur maksud dia Cahaya.  Ain maksud dia mata, Nafisha? I dont know tapi puas cari dalam buku, takde maksud pun ._. .

Wassalam.


Rupa Baru Lagi ~

Assalam.

 Akhirnya blog ni dah dibuka yehet. Haha, url blog pun dah ditukar, daripada fryingfishyy ke fishachan. Saja je tukar sebab dah bored dengan fryingfishyy tu. Macam kelakar sangat nama tu, ikan terbakar? Hoho. Fisha dapat nama Fisha Chan tu dari kartun Chibi Maruko Chan tu. Mula-mula nak letak Chibi Fisha Chan? Eh, pelik sangat tew. So, Fisha letak Fisha Chan je lah.

 Masa Fisha nak tukar skin, Fisha nak guna simple template. Agak susah sikit lah guna simple template ni dari blogskin since ada belambak code dan benda-benda alah yang kena fahami. Contohnya, kena edit html lagi, then kena edit layout dia lagi. Wahh, manyak songeh lah. Act Fisha pening nak guna header mana satu, macam-macam Fisha buat header. Ada separuh tu width terlebih, ada width kecil sangat. Haha, memang menguji kesabaran. So macam mana dengan header tu? Humph simple? Haha. Ingat nak buat doodle sendiri, tapi tak pandai sangat so abaikan je lah.

 Hehe, tidak dilupakan juga ya kepada yang exchange link dengan Fisha, saya akan guna exchange bloglist so Fisha akan letakkan nama yang exchange link dekat bloglist, insyaallah esok saya akan letakkan. Banyak PBS ._. , homework lagilah. Pening. Ok, sekian wasalam.

Double Triple Post


Assalam :)

Heboh satu Malaysia yang sekarang ni musim bunga. I saw picture dekat facebook, at first ingat photoshop, maklumlah zaman sekarang ni edit pakai photoshop je kot. Then, tengok dekat newspaper, betullah rupa-rupanya. Cantik betul, eden sungguh jelly tengok orang tu bergambar dengan pokok yang ala-ala sakura tu.

Second, baca suratkhabar tadi. Dengar cerita isyarat ping daripada MH370 buat kali kelima. Alhamdulilah, akhirnya ada juga petunjuk. Semoga urusan mencari MH370 dipermudahkan, amin :).

Third, kepada batch 99 dan yang ke bawah ataupun PBS candidate, ada dengar pasal P3 tak? I heard it tapi tak jelas sangat lah. Kenapaku lahir pada tahun 2000? Why Why T^T. Sad life huehue.

Fourth, Fisha tak tahu, confused. Hehe, Fisha rasa nak buka tempahan mengedit bloglah, tapi kalau tak dapat sambutan, cancel lah. Fisha rasa Fisha akan terima tempahan satu je dahulu sebab Fisha busy dengan PBS. Ok :D Sekian, terima kasih :)

Age & Face

Assalamualaikum dan morning :)

 A few days ago, emak Fisha pergi ke kedai, lepas tu jumpa pulak kawan dia. Lama jugak lah diorang berborak, tapi taklah sampai tak ingat dunia. Then, kawan emak Fisha tu pandang Fisha dengan kakak Fisha. Dia cakap kitaorang dah besar, last dia jumpa kitaorang masa kitaorang kecik dulu.

" Yang ini berapa umur? Dah habis sekolah ? Belajar kat mana?"

"Tingkatan tiga lah"

"Ingatkan dah habis sekolah, muka macam budak besar"

Lepastu, dia tanya emak Fisha, berapa umur kakak Fisha. Terlajak sudah, umur kakak Fisha baru 15 tahun kot. Fisha ingatkan kakak Fisha marah, rupanya dia bangga sebab ada orang cakap dia dah habis sekolah.

" Ini darjah enam ya? Pendeknya" 

"Tingkatan dua lah"

"Muka macam budak kecik je"

I dont know what to say. I was like O_O. 156cm tu masih pendek lagi ke? Pada Fisha tinggi jugak. Muka Fisha yang banyak jerawat ni banyak darjah enam ka?  Ramai orang cakap Fisha darjah enam padahal Fisha dah tingkatan dua.

Pernah tak alami macam perkara di atas? Kadang-kadang muka kita ni boleh describe umur kita. I dont know what to say. Sampai di sini saja entry kali ni. Ktata.



3 in 1 GiveAway by Zulaizat

Klik Sehun yang handsome tu untuk join giveaway ^^

Assalamualaikum. Kali ini Fisha join giveaway daripada Zulaizat. Giveaway ini memang daebaklah, syarat simple dan hadiah dia semua daebaklah. Nak tahu apa?


  • 1 Set Button Badge BAP (6pcs) x1
  • T-Shirt BAP x1
  • EXO Mystery Gifts x2
  • Keychain Handmade x1
  • Keychain Terengganu x1
Hehe sorry ya tulisan warna biru di atas sebab hadiah memang cool. Jemput semua reader yang comel-comel ini untuk join ya, giveaway ini akan tamat selepas melebihi 80 penyertaan  ^^.

Grand Opening Giveaway by HaneulAfiqah



Klik banner untuk join ya :D

Assalamualaikum. Kali ini Fisha join Grand Opening Giveaway daripada Afiqah. Yoww hadiah dia memang menariklah, tak caya tekan banner then see. Giveaway ini akan tamat tepat pada 11.59 malam 14 April. Kak Ika buat giveaway ini sempena pembukaan online shop yang diberi nama Nutrition's Cafe. 
Jemput join yaa semua reader yang comel-comel ni :D, of course korang ada chance 50/50 sebab 15 pemenang akan dipilih secara random.org. But, pastikan korang ikut semua syarat yang ditetapkan, if you're the lucky winner but tak ikut syarat akan dibuang daripada senarai pemenang. 

Sekali lagi, jemput joinggg hehe ^^.



Asal Usul Namaku ~


Before that, I want to tell that muslim who read this, tomorrow is 1st of April. April Fool is HARAM to celebrate. 

Hai hai, ada orang nak tanya tak hari ni Fisha sekolah ke tak? Hehe abaikan. Hari ini Fisha cuma nak update pasal asal-usul namaku iaitu Ain Nafisha. Tadi saja je tanya emak, emak pun bagitahu. It is kinda annoying sikitlah rasanya. 

She said , disebabkan nama kakak Fisha, Nur Ain Natasha, emak nak nama dekat-dekat je
nanti senang sikit panggil. Emak letak nama kakak Fisha tu Natasha sebab nama Natasha tu sangat famous pada masa itu. Hoho.
Mula-mula, emak nak bagi nama Ain Nabilah, lepas tu Ain Nabihah? Nabihah tu nama sepupu takkanlah sama pulak eh. Then, tiba-tiba ayah datang lepas tu diorang puaslah fikir. 
Tiba-tiba, ayah Fisha ni rocker, hehe. Then, dia pun teringatlah lagu tu " Nafisah " XPDC. Dia pun ambik keputusan bubuh nama Nafisah, then tukar sikit jadi Nafisha.

Dan akhirnya, Nafisha membesar dan ini lah rupa dia. Rasanya Fisha tak payah letaklah gambar masa umur 1 tahun sebab dalam gambar tu Fisha gemuk gilalah, tapi sepupu cakap jari Fisha cantik masa kecil dulu, bukan syok sendiri ye.



Ok, itu je lah Fisha nak update hari ni. By the way, say goodbye to March and say hi to April :).


Rupa Baru + MH370

Assalamualaikum.
 Dah lama tak update blog kan, malas betul budak Fisha ni kan. Yeay, blog Fisha dah tukar rupa. Macam mana? Eden rasa tak ada problem, kalau ada problem bagi tahu ya. Sekarang ni, wifi dekat rumah Fisha ni lembab semacam je, sorry kalau Fisha tak dapat blogwalking korang balik sebab kadang-kadang wifi rumah buat hal lah, manyak problem ini macam lah.

Di samping itu ecehceh, skin lama Fisha tu Fisha dah ubah sikit dan Fisha submit dekat blogskin. Jum rate. This is the live preview gambar.

Sedikit error gambarnya, eden minta mohon maaf banyak-banyak.

Jasa anda amat dihargai, terima kasih :)

Moreover, I was a bit crying after heard this *sorry kalau grammar salah*

" MH370 berakhir di Lautan Hindi "

Fisha fikir macam mana lah keadaan penumpang tu apabila pesawat tu terhempas. Ya Allah, Fisha macam fikir macam mana pula dengan bayi tu. Ada gambar baby yang dalam pesawat MH370 tu dalam twitter, ya Allah comelnya dan sebak apabila melihatnya. My family selalu tengok berita awani 501 tu, tak berhenti-henti nak tengok perkembangan terbaru. I heard Perancis jumpa 122 objek yang berukuran 1 meter sehingga 23 meter. Satelit China, Australia jumpa objek terapung-apung dekat laut yang sama. Tak tahu macam mana nak cakap, tapi satu perkataan yang ingin dikeluarkan iaitu sedih. Banyakkan berdoa #PrayForMH370. 

XOXO Giveaway By Lyn Lyna

ID WhoHaa: Nur Ain Nafisha bt Mohamed Yusri
Klik banner yang cute dan kyeopta ini untuk join ya.
Assalamualaikum. Akhinya terlaksana juga Fisha join giveaway by Lyn.Giveaway ini akan tamat pada 31 Mac tepat pada pukul 7.00 petang atau 200 peserta join. Cepat-cepatlah join ya, jangan lupa ajak kawan-kawan join sekali. Kepada exostan-exostan, jom join giveaway ni, yang non-exostan pun boleh juga, sebab cantik-cantik hadiah dia, nak sangat handcream coconut butter ni dahlah kulit Fisha selalu kering.  Hadiah dia banyak menarik wooo, ada jam, ada beg, ada poster, ada bookmark, sticker dan lain-lain. Semuanya ada berkaitan dengan EXO. Memang patut korang join eh. Tbh, Fisha takda jam, kalau ada pun bateri dah tak boleh guna malaslah tukar bateri dia sebab Fisha ni pemalas orangnya. Cuma mengharapkan Fisha dapat jam tu T^T. Eh eh, banyak betul Fisha nak, nak handcreamlah nak jamlah, actually kalau Fisha boleh, Fisha nak semua hadiah tu. Banyak cantik maa.

Jom join ya, pemenang akan dipilih berdasarkan Top Refferal, Entry Menarik dan Cabut Tangan. Memang korang ada chance 50/50 lah sebab ada cabut tangan kan. Insyaallah kalau ada rezeki kita menang :).

Cartoon Childhood Memories ~

Assalamualaikum.
 Rajin betul budak Fisha ni update tengah malam macam begini. Hehe, kali ni nak sharing-sharing sikit pasal masa kecik-kecik dulu. Semua kanak-kanak memang suka kartun, ada juga remaja macam saya ni suka tengok kartun juga. Memang selalu tengok cerita Barbie dekat TV3 tu hoho. Tapi rasanya masa kecik dulu paling best sebab sentiasa ada feels. Contohnyaa ;

Dora The Explorer
Masa kecik-kecik dulu memang suka gila lah jawab pertanyaan si Dora ni, walaupun sakit hati menjawab pertanyaan berkali-kalinya. Kalau si Dora suruh angkat tangan, Fisha pun angkat tangan. Kalau dia suruh menjerit, Fisha pun menjerit. Haha terlampau taksub ni -.- . Masa dah besar, kartun ni lah eden paling benci sebab pandir -.-.

Teletubbies
I loike this story very much. Tapi tak tahu lah dah ke mana kartun ni pergi. Suka sangat tengok budak dalam matahari tu, comel.

Shin Chan
Kartun ni memang sampai sekarang ada tapi tak berapa suka lah dah sebab baru perasan yang kartun ni sedikit sensitive naknya komik dia. Masa kecik memang menghadap tv alih channel 107 pukul 7.00 setiap hari Sabtu.

Haha sedikit annoying entry ini. Tak tahu nak update apa. So Fisha update je lah story ni. Haha by the way kartun Frozen tu bestkan. Suka tengok kartun tu hoho :D //


Canvas Plain Bag Giveaway


Tamat pada 24 Mac 2014 :) Klik gambar ini untuk join ya


Assalamualaikum. Fisha nak join giveaway lagi lah. Haha mood nak join giveaway sekarang ni :) . Kali ini Fisha join giveaway Canvas Plain Bag . Kalau Fisha dapat beg ni, rasanya Fisha nak tulis macam begini lah.


Macam begitulah, haha memandangkan Fisha ni exostan, Fisha tulislah Ohorat Yehet gitu. Hoho. Ok, jom join ya. Pemenang akan dipilih melalui cabutan bertuah :)

BS : Comeback Home



New skin in Blogskin. Klik gambar untuk download . 

Assalamualaikum. Fisha ada submit skin baru dekat blogskin. Tapi yang ni bukan my previous skin lah, ini  Fisha buat sendiri ja. Ingatkan nak pakai skin ni tapi disebabkan sayang sangat dekat skin Fisha yang tengah pakai sekarang ni Fisha decided untuk pakai skin je lah. Sorry sebab terlampau simple skin ni , background pun warna putih je. Hehe, tekan gambar ya kalau nak download thankyouu arigatou ^^.

Tutorial: Navigation Bar


about
link
fllow




Assalamualaikum. Kali ini Fisha nak buat tutorial tentang navigation bar yang FIsha tengah pakai sekarang ni. Sorry ya sebab live preview di dalam post ni tak menjadi sangat sebab Fisha pakai html code dalam post.
Dah lama tak buat tutorial so nak buat sekarang hoho berbelit ayat den.

1) Copy kod-kod di bawah . Letak di atas kod </style>




@font-face{
font-family:tutano;
src:url(http://static.tumblr.com/dep4vzc/82Km8jmz4/tutano_cc_v2.ttf);
}
a.linki {text-shadow:0 0 6px #eee;
border: 1px dashed #fef;box-shadow:1px 1px 3px #eee;
margin-left: 2px;border-radius:1px;
margin-bottom: 4px;
text-align: center;
width: 50px;padding:5px;
background: #fff;
color:pink;display:inline-block;
font:normal 15px 'tutano';
text-transform: uppercase;
letter-spacing: -1px;
filter: alpha(opacity = 90);
opacity:.8;
-moz-transition-duration: 1s;-
webkit-transition-duration: 1s;
}
.linki:hover {
opacity:10;
}
Secondly, copy kod di bawah dan paste di bawah kod </style>

<div style="background:url(http://25.media.tumblr.com/df649b19489b2954788d8856188cdd18/tumblr_movcawwYsM1ru3nbdo1_250.png);border-bottom:5px solid #E7F1F9;padding:5px;width:600px;height:30px;position:absolute;top:30px;left:341px;text-align:center;font-family:amanoregulold;font-size:30px;border-right:1px dashed #f4f4f4;border-left:1px dashed #f4f4f4;">
<a class="linki" href="link"> home</a>
<a class="linki" href="link"> home</a>
<a class="linki" href="link"> home</a>
<a class="linki" href="link"> home</a></div>

Done, kalau tak menjadi bagitahu ya sebab masa Fisha post ni kepala FIsha berserabut memikirkan homework sekolah yang berlambak.


1st Giveaway By Bella Nabieyla



Klik banner untuk join :)

Assalamualaikum :) Kali ini Fisha join giveaway daripada Cik Bella. Banner pun comel syarat pun simple je, tak banyak sangat syarat dia. Giveaway ini akan berlangsung dari 17 March hingga 10 April 2014.  Jom join ^^ .


1st Giveaway By Puan Husna




Klik banner untuk join :)

Assalamualaikum, dah lama tak join giveaway so Fisha nak join giveaway dari Puan Husna. Syarat pun simple tapi hadiah dia memang daebak lah. Hadiah dia akan ikut jantina ya.

Female :  Shawl/Top- up @ Cash/Accesory/Brush
Male : Topup@ Cash/ T-shirt/ Accesory

Jom join ya. Ini pula pendapat saya tentang blog Puan Husna ^^.

 Blog Puan Husna memang menarik macam empunya tuannya. Entry dalam blog Puan Husna pun menarik so memang menariklah blog Puan Husna :) . Fisha visit blog Puan Husna pun ringan je sebab tak banyak sangat widget-widget yang berat .

Lepas SPM ?

First doodle haha =/=


Assalamualaikum.
 Walaupun saya bukan lepasan SPM lagi, saya nak jugak update pasal lepas pasai lepas SPM ni. Im already Form 2, lagi 3 tahun SPM lepas tu bebas dari alam persekolahan muahahaha. Tapi tak tahu nak buat lepas SPM ya, Fisha selalu tengok ada orang dapat tawaran PLKN wow mesti best kan. Ada jugak yang dapat kerja sambilan, jadi cikgu pra-sekolah lah bestnya, untunglah dapat duit lepas SPM kan.

Fisha rasa lepas SPM Fisha nak jadi guru-pra sekolah tu pun kalau dapatkan. Nak sangat T^T, Fisha rasa kerja tu paling senang, ajar budak-budak senang lah kan tu pun kalau diorang dengar apa yang Fisha ajar. Jealous budak eden tengok korang dapat jadi guru pra sekolah.

Oh by the way kepada SPM leaver yang akan ambil result pada 20 Mac ini goodluck ya. Semoga dapat result seperti yang korang mahukan.

#PRAYFORMH370 :)


SimpleSyara Segment 2014

Assalammualaikum and Annyeonghaseyo
Click Banner Untuk Join! 
Simplesyara Segment 2014 telah dilancarkan pada 10/3/2014 oleh Simplesyara dan tamat pada 20/3/2014. Segment ini disponsor oleh 2 Keychain By Saljiah Craft x 1 Pemenang , Crochet Owl Cik Cempaka   x 3 Pemenang , Giraffe Bookstand By Simplesyara x 2 Pemenang , Striped Blouse By Elvee Exclusive Closet x 1 Pemenang , Short Dress By Elvee Exclusive Closet x 1 Pemenang , RM 4 Voucher By Kpop Shopp x Semua Pemenang.  
Review Khas Kpop Shopp
Ada sesiapa yang nak beli barang-barang kpop? Atau korang nak beli bracelet yang comel dengan harga yang termasuk postage? Kalau korang nak, saya suggestkan satu onlineshop dekat korang. Korang mesti puas hati punya dengan harga yang diaorang jual.

Onlineshop Kpop Shopp tempat yang sesuai bagi yang suka beli barang-barang kpop ni kan? Saya yang baru survey2 bracelet terus rasa nak beli. Muhaha. Jom tengok sikit antara barang yang dijual.


RM 23 including postage


RM 45 including postage


RM 16 including postage

For More Infomation : Kpop Shopp


Review Khas Elvee Exclusive Closet


Nak pergi dinner kadang-kadang rasa boring dengan baju dekat dalam gerobok kan? So, Onlineshop kedua ni sesuai untuk acara-acara formal. Tapi, tak jadi masalah kalau korang nak beli baju trendy2 untuk dipakai semasa bersiar-siarkan. Harga pun mesra pengguna dan sepadan dengan kualiti! Jom usha sikit barang-barang diaorang :)


RM 95 excluding postage

RM 99 excluding postage


For More Detail : Elvee Exclusive Closet

Randomness;

Assalamualaikum.
  Fisha rasa Fisha dah terlampau banyak giveaway dengan segmen hehehe. So I think sekarang nak berehat sekejap. Nanti sambung balik join giveaway dan segmen ni. Alhamdulilah, setakat ni Fisha baru menerima hadiah daripada kak Narbana. Fisha dapat postcard EXO-M memang cantik. Thankyou. Emak cerita masa dapat sampul surat tu mak ingatkan surat cinta lel.

Menunggu satu lagi hadiah daripada satu lagi giveaway. By the way thankyou siapa yang wish Fisha :) Nanti Fisha akan sambung berblogwalking esok sebab battery laptop dah nak habis dah sekarang ni hehe. Assalamualaikum tata :)

Ierah Sulaiman bagi FREE Product FLORA MASK For GIVEAWAY!!!


Klik gambar flora mask yang comel ini untuk join

Assalamualaikum. Kali ini Fisha join giveaway dari Ierah Sulaiman. Flora Mask ni memang bagus untuk kulit yang berminyak dan sensitif macam Fisha ni T^T hehee. Lagipun produk ni memang bagus dan blogger-blogger famous dan artis-artis tempatan pun dah pakai. Kalau tak caya tekan sini :).
Fisha nak sangat produk ni sebab kulit Fisha memang bermasalah, berminyak, sensitif lel malu cakap.
Ok klik gambar flora mask yang comel macam saya untuk join ya terima kasih :)

13th March :)


Assalamualaikum.
 Alhamdulilah esok iaitu 13 Mac genap umur Fisha 14 tahun. Sudah 14 tahun bernafas di bumi ini alhamdulilah :). Kawan pun ramai dah yang wish dekat sekolah yea thankyou. Thankyou juga ada blogger yang wish Fisha ^^. 

 There are too many memories to remember, amboi speaking pulak. Naknya masa kecil dulu, jatuh basikal lah. Yang paling remember tahun 2014 ialah masa dekat sekolah. Hari tu nak stapler kertas sekali terstapler ke jari sendiri. Ya Allah, sakitnya jari. Kawan sebelah menjerit dah sebab banyak darah keluar dari jari duh. Kesian dia.

Itu sajalah :) Thankyou Allah kerana beri saya peluang untuk bertaubat :)

Giveaway OwnDesignBook by Norsyuhadajohan


Tengok banner pun dah comel mesti nak join kan , klik banner untuk join :)

Assalamualaikum. Thankyou for kak Zakira sebab tag Fisha =) . Jom join giveaway ini, ada chance 50/50 sebab pemenang giveaway berdasarkan lucky draw. Insyaallah top refferal pun ada juga. Pemenang akan dapat hadiah menarik, comel nya. Syarat pun simple saja.

Saya tag :  Anis , Amylia , Fatin dan Anies
Kepada yang ditag dan yang sedang membaca jom join, klik banner comel tu ja :)

Fashionista & Trendy

Assalamualaikum.
 Walaupun owner blog ini bukan seorang yang fashionista tapi nak jugak update pasal benda-benda alah dalam fashion ni yea banyak sangat sekarang ni. Masa Fisha kecik-kecik dulu, rasanya ramai orang pakai tudung bawal ja. Then, dunia makin maju ke hadapan lepas tu mulalah tudung sarung macam Ariani tu jadi fesyen. Ramai juga orang pakai tudung sarung macam gitu sebab senang nak pakai, terus sarung ja tak payah pakai pin-pin bagai.

Then, tak tahu sejak bila tiba-tiba pakai tudung shawl menjadi trend sampai macam-macam gaya nya lah antaranya half moon bagai lah etc. Fisha memang tak suka sikit pakai shawl ni sebab banyak sangat kena buat, so Fisha lebih suka akan pakai tudung syria, simple tapi comel. Masa Hari Raya tahun lepas, Fisha cubalah beli shawl pollka dot memang cantiklah. Masa beli tu emak dah bagi warning kalau tak pandai pakai tak payah beli dah lepas ni. Lepastu Fisha buat dek je, tahuje lah kalau dah shopping mesti tak kesah apa-apa.And then, Fisha pun pakailah masa hari raya tu, memang pakai belit je tapi tak menjadi menyebabkan stress. Finally, kakak jugak lah yang tolong sambil merungut.

By the way, lepas nampak cikgu Fisha pakai shawl yang corak tribal tu, Fisha rasa kiut miut je. Lepas tu nampak pulak si Anisa kawan Fisha tu pakai shawl dalam gambar dia, kiut je. Menyebabkan Fisha nak jugak pakai, puas cari tutorial. Akhirnya Fisha tertarik dengan tutorial shawl dekat blog kak Zakira .

Fisha rasa tutorial yang ni macam senang je lepas tu comel je kartun tu pakai shawl hehe. Orang yang menutup aurat tu comelnya sebab itu Islam Is Beautiful right ? Hmmph ktata assalamualaikum ^^.

#PrayForMH370

Assalamualaikum.

  Rasanya semua orang sudah tahu akan cerita kehilangan kapal terbang Malaysia Airlines MH370. Patah hati apabila mengetahui rupa-rupanya ada 2 bayi daripada 227 penumpang kapal terbang tersebut. Keluarga Fisha memang seharian tengok berita Awani 501 sebab nak tahu pekembangan cerita tu. Ramai orang tengah cari kapal terbang ni sekarang termasuklah orang-orang luar negara yang sudi menghulurkan bantuan. Tapi ada juga segelintir rakyat Malaysia mempermainkan hal ni, ada yang sibuk menjadi tukang penyampai berita palsu di twitter, ada juga yang membuat gurauan. Hmmph, ini bukan hal yang kecil tahu tak.

Tak tahu nak cakap apa, cuma mampu berdoa yang terbaik untuk MH370.

#PrayForMH370 #MalaysiaAirlines

First GA By My World


Klik gambar minion yang comel ini untuk join giveaway by My World

Assalamualaikum, tekan gambar di atas untuk join ya, syarat pun simple saja. Pemilihan pemenang berdasarkan Random.org dan giveaway akan tamat pada 31 Mac.

Blogwalking Hujung Minggu Bersama Ayuinsyirah


Klik banner yang comel ini untuk join segmen blogwalking ini :)

Jom join segmen ni dapat blogwalking blog orang lain sambil menambahkan follower blog :) klik banner untuk join ye.

Apabila Sebut Asrama..

Kaka Kiki Kuku Lala , Jaejin's .


Assalamualaikum.
 Dengan adanya laptop , maka Fisha pun update lah blog tengah malam buta ni. Fisha mula risau since tahun depan form 3 , ada kelas tambahan malaslah nak balik lambat sebab rumah jauh. Lebih baik duduk asrama, dekat sikit, kawan-kawan pun dah setuju nak duduk asrama sebab tahun depan exam. K, jom ke main topik. Fisha cuma nak sharing yang terlampau banyak tanggapan dekat asrama. Sebut jee perkataan asrama mesti ada yang kata bukan-bukan. Ada Fisha tak percaya sebab rasanya terlampau mengarut lah.

Hantu / Keras
Ni kalau tanya ada apa kat asrama, mesti benda ni dia jawab. Ada seorang budak dia cakap asrama berhantu. " Mana ada asrama takde hantu "." Setiap asrama ada hantu punya." Lepas tu tanya dia yang dia duduk asrama tak. Dia jawab tak, lepas tu tanya lagi dari mana dia tahu. Dia jawab kawan dia cerita. Humph, dia tak duduk asrama pun tahu asrama ada hantu sebab kawan dia. Hm, curious.

Tak Baik
Mak cik tu cakap yang asrama ni tak payahlah sebab kebanyakan budak-budak suka ambil kesempatan nak couple-couple. Lebih baik duduk rumah lagi bagus, hidup anak pun terkawal, tu dia cakap dekat emak Fisha. Hmm ,rasanya kalau jauhkan diri dari benda tak elok tu, insyaallah dapat elakkan diri dari benda tak elok tu.

Tak Boleh Belajar
Tak tahu siapa yang cakap yang dia tak boleh belajar dekat asrama sebab dia tak dapat fokus. Maybe setengah orang tak suka belajar dekat asrama. Suka belajar dekat rumah lagi best. For me, dekat asrama lagi best sebab ada kawan-kawan boleh study group.

Itu je lah Fisha nak update, hehe. Bilalah nak tukar skin blog nikan ,dah bosan menengoknya. Ktata assalamualaikum.

Kpolaroids Giveaway !!


Klik banner yang kyeopta ini untuk join giveaway :)

Assalamualaikum, Fisha join giveaway ni. Cantik polaroids dia buat jom join syarat pun simple je. Terima kasih ^^

OhhResult Examku



Assalamualaikum.
 Akhirnya dapat juga melepaskan diri daripada that exam things. Alhamdulilah, cikgu dah tanda kertas kitaorang dan kitaorang dapat result kitaorang hari ni tapi tak semua. Berita buruknya,Fisha paling kecewa sekali of course Bahasa Melayu dengan Geografi. Bahasa Melayu dapat B T^T . Ada kawan kelas lain tu menangis jugak sebab tak dapat A. Yang paling teruk deh budak belakang Fisha tu paksa cikgu betulkan ayat dia tapi cikgu tak nak. Then, dia nak jumpa cikgu Panitia Bahasa Melayu -.-. Sedihnya... Yang Geografi pulak dapat ehemehem tapi tak gagal eh, memang Fisha ambil mudah je Geografi ni sebelum exam hari tu sekali dapat result hambik kau -.- . Fisha mengaku Fisha asyik pentingkan subjek teras macam Bahasa Melayu, Bahasa Inggeris, Sains & Matematik dan subjek yang paling minat sekarang Sejarah hoho.

Berita baiknya, alhamdulilah setakat hari ni Fisha berjaya kumpul 3A iaitu Agama, Bahasa Inggeris dengan Matematik.. Ada kawan cerita dia kena cubit doh sebab dapat bawah 50%. Tsh tsh. Setakat ni Sains, Kemahiran Hidup dengan Sejarah. Duh takut Sejarah kalau fail kena denda. Seksa betul kalau dapat cikgu garang ni. Ok setakat ni je Fisha update dulu, hmm takde feel masa menaip hoho sebab risau result exam. Mood pulak nak join GA dengan segmen :) Sekian terima kasih wasalam.


Saya Nak Menang Pandora


Klik banner black and white yang comel ini untuk join

Kali ini Fisha join givaway " Saya Nak Menang Pandora " dari Ummi. Jom join ya, terima kasih.

Giveaway [1] : FanPage Publishing by yanapinkblossom.blogspot


Klik banner yang cute ini untuk join ya :)

Assalamualaikum Fisha join giveaway lagi. Simple saja syarat dia, klik banner untuk join ya. Hadiah pun menari dan dae to the bak . Sekali lagi, klik banner untuk join, terima kasih :) .

Making Graphic Contest by Wufanyeol and Ainiza


Klik banner yang comel ini untuk join contest ini :) Hadiahnya menarik ^^

Assalamualaikum. Kali ini Fisha join contest. Senang saja syaratnya, sila tekan banner untuk tahu syaratnya ya. Fisha tak pandai sangat buat graphic tapi nak jugak join. Contest ini akan berakhir pada : 2 Mei 2014  Cepat-cepatlah join ya :)

Giveaway Holiday Anum


Klik banner yang comel ini untuk join giveaway :)
Pemenang akan diumumkan pada 18 Mac 2014
Assalamualaikum. Sekali lagi join giveaway kali ini Fisha join giveaway Holiday Anum. Hadiahnya misteri tapi mesti best hadiah dia :) Tak tahulah kenapa :) By the way, rajinkan tangan untuk klik banner dan join simple je syarat dia.

Nazirahnyerr miniGA sempena 3rd Anniversary


Klik banner yang comel ini untuk join GA yang awesome lagi daebak ini :)

Assalamualaikum. Fisha ada join giveaway ni jom join. Cantik-cantik dan comel comel je hadiah dia.
GA Berlangsung : 27 Februari sehingga 17 Mac
Senarai peserta akan dikeluarkan pada 18 Mac dan pemenang akan diumumkan pada 20 Mac. Selamat berjoin giveaway ini, goodluck :)

Fakta Atau Auta?



Assalamualaikum. Rajin Fisha nak update blog sebelum exam ni. Huhu wish me luck btw :) . Ya, cerita nya bermula apabila Fisha mula confius sejak Fisha berumur 7 tahun. Dah lama dah tapi baru sekarang nak luahkan hehe. Balik ke tajuk, memang banyak benda Fisha confius dekat dunia ni. Nak tahu apa ? ::

1) Selimut kalau tidur
Benda ni memang Fisha confius sejakku berumur 7 tahun lagi. The story begin when ada budak  tu cakap :

" Kalau kau nak tidur, kena selimut jangan tak selimut kalau tak ada hantu kat bawah kaki kau tu. Nanti dia tarik kaki kau baru kau tau"

Lepas tu mulalah Fisha takut terus Fisha selimut selama ni Fisha tak selimut pun ok je -.-

2) Makan mi segera boleh jadi bodoh 
Idk is it true or not. Ada kawan Fisha cerita sepupu dia makan mi segera tu setiap hari ok je. Tak bodoh pun. Lepas tu pulak, ada cikgu Fisha cakap dia tak makan mi segera tu 1 tahun sebab nak SPM.

Itu je lah Fisha confius, sorry if annoying. Ktata assalamualaikum ^^ .

5 Things That I Hate In School

Assalamualaikum .

Fisha nak list kan apa yang Fisha memang benci betul kalau benda ni terjadi dekat sekolah. Maybe benda ni pernah terjadi dekat korang semua kot ...

(a) Bising 
- Yang ni perkara yang paling dibenci ... maybe tak semua orang benci sebab suka bising-bising.. Fisha mengaku masa sekolah rendah Fisha memang suka suasana bising masa belajar dan tak faham kenapa orang suka suasana sunyi lol . To be honest sekali budak tu buat bising dalam kelas masa cikgu mengajar naknya waktu English ( my favourite subject lah dikira tu walaupun english tunggang langgang ) , terus Fisha cap budak tu gedik.. Maaf ya kalau kengkawan Fisha baca ...

(b) Kantin sesak
- Rasanya semua orang tak suka.. Walaupun makanan kegemaran ada jual tetap tak nak beli sebab rasanya tengok budak beratur panjang dah hilang selera ..

(c) Budak pijak kasut dari belakang
- Yang ni seriously annoying sebab pijak kasut dari belakang saya tahu awak tak SENGAJA tapi disebabkan awaklah kasut saya tercabut and malukan saya ...  tak pasai-pasai saya cakap benda tak baik dekat awak sebab saya melatah T^T .

(d) Budak main ambil pensil etc
- Paling tak suka bila budak pinjam barang main pakai ambik je, pakai ganas pulak tu. Masa awal form 1 dulu, habis correction tapeku dijahanam oleh budak sebelah tu, 3 hari dah habis T^T Mak tanya kenapa habis awal tak tahu apa nak jawap ...

(e) Budak pandang
- Tak tahu macam mana nak cakap .. Contohnya situasi begini :
  A ketuk pintu kelas kawan dia lepas tu semua budak dalam kelas kawan dia pandang A macam A tu curi duit belanja diorang .
Seriously I hate this situation ... Dah berapa kali macam begini, and then diorang berbisik sambil pandang orang , nak makan penampar pe

Pengajarannya , sila lah bersopan-santun... jangan buat orang kecewa atau berkecil hati .. Tak tahu apa nak cakap dah, ok tata.




DZA Giveaway


Assalamualaikum . Sekali lagi Fisha join giveaway. Harap-harap menanglah , insyaallah :) . Klik banner untuk join giveaway yang awesome ini , terima kasih :D . Saya tag :

Aisya , Zakira dan Alis :)

Jemput join kamu semua ^^ .


Kisah Sebagai Junior ...

 
Assalamualaikum...

Terdetik di hati nak cerita pasal-pasal jadi junior dulu . Masa darjah satu dulu tak boleh blah , masa tu Fisha memang tak tahu apa-apa langsung. Tudung pun senget-benget je pakai, maklumlah budak umur 7 tahun kan, mana tahu apa-apa baru nak kenal dunia kan ? Back to the main topic, masa tu Fisha harapkan kakak Fisha je yang tolong Fisha, kakak Fisha masa tu darjah 2, kitaorang selalu bergaduh dekat sekolah tak fikir pun hal sekeliling. Malunya-malunya.

Naik ke sekolah menengah, Fisha masuk Form 1 , first day hari orientasi. Budak Form 4 pun ada orientasi sekaligus dengan kitaorang.  Saya tengok diorang memang spotting gila dengan cikgu-cikgu , buat cikgu tu macam kawan pulak hehee.Masa tu saya memang tak kenal siapa-siapa pun, tak fikir pun nama budak-budak sekeliling saya kecuali kawan-kawan sekolah rendah. Waktu tu saya memang innocent sangat. Ceramah cikgu dekat depan tak dengar sangat, kepala otak asyik fikir pasal buli-buli je. Tak tahu kenapa, hati takut kena buli dengan senior lol sebab ada muka senior tu menakutkan tapi tak tahulah pulak hati dia baikkan. Ingat lagi dekat cerita kakak saya yang dia ditegur oleh senior. Senior tu tegur kakak saya yang kasut dia kotor. Lepas tu kakak saya tengoklah kasut dia , bersih je lepas tu senior tu ketawa terbahak-bahak dengan geng-geng dia. See , rupa-rupanya wujud lagi senior yang macam begini . Seriously Fisha ingat semua senior skema-skema je.

Sekarang dah 2014 , saya bukan lagi budak paling kecil dekat sekolah tu. Saya dah ada adik-adik form 1 tapi tak berminat untuk mengambil adik angkat sebab kebanyakan diorang lagi tinggi dari saya. Malunya... Dah takdir saya pendek macam begini kan.Rasanya form 1 tahun ni tak macam tahun lepas, rasanya form 1 tahun lepas { tahun saya form 1 } malu nak terbawa-bawakan sikap darjah enam ... Form 1 tahun ni, hmm Fisha tengok selamba diorang je main kejar-kejar lah, polis-polis lah idk what etc.  Saya dah naik Tingkatan 2, tapi rasanya diri masih lagi Form 1 sebab saya masih anggap tahun 2013 tak berakhir lagi. Selalu tertulis dekat buku tahun 2013 , cikgu yang mengajar saya pun sama. Sayangnya nak tinggalkan 2013 hmm sebab tahun tu lah tarikh birthday saya menjadi 13/3/13 . Macam best je bunyi kan hehe . Ktata assalamualaikum .

Mini Topup Giveaway by Aniss Anissa


Klik Banner yang comel untuk join giveaway yang awesome ini :)

Akhirnya Fisha dapat juga join giveaway ini , jom join giveaway ni .  Mana tahu dapat topup kan ? 

Segmen Blogwalking Beramai-ramai


Klik banner untuk join segmen ini . 
Bukan sahaja dapat berblogwalking ke blog orang lain ;

1 - Dapat merapatkan hubungan silaturahim antara blogger-blogger
2 - Dapat kawan baru :) 

Dan lain-lain . 

Segmen Simple Mimple


Klik banner yang comel ini untuk join :)

Fisha join segmen ni , anda bila lagi ? Hehee


I Want EXO-M Postcard Giveaway!


Assalamualaikum . Dengan sukacita nya ingin memaklumkan kepada semua rakyat jelata pembaca blog ini , Fisha ada join giveaway ni. Nak sangat postcard EXO-M . Jom join ,  klik banner ya  exostan :) .

Bias dalam EXO-M :  Lu Han

Dulu dan Sekarang ...


Assalamualaikum .

Rasanya memang berlainan antara sekarang dan lain. Feel sekarang dan dahulu lain. Bukan apa, tengoklah sekarang. Adik Fisha yang kecil tak macam Fisha yang kecil dulu. Masa-masa kecik dahulu, saya hanya menghadap televisyen menonton Teletubbies , main playstation itu pun yang PS1. Ingat lagi masa kecil saya selalu dipuji oleh orang ramai kerana terer bermain game , actually kalau Fisha main game lawan-lawan gitu, Fisha tak lawan dengan computer sebenarnya. Fisha lawan dengan player 2 dan sebenarnya takde orang pun control controller player 2 tu, hehe -_- . Back to the topic ,  sekarang macam-macam ada. Adik Fisha asyik menghadap telefon je, main online game. Flappy Bird lah *rindu main game tu lol* Talking ini lah ,blabla etc .  Memang lainlah.

One more, Fisha dulu tak ada mengejek-ngejek couple masa pra-sekolah. Sekarang, adik Fisha ada scandal. lol, dulu masa umur 5 tahun, boyfriend pun tak tahu apa maknanya. Seriously , masa naik sekolah menengah baru lah tahu apa itu crush makna couple semua tu tapi takde mana pun, tapi saya mengaku saya ada crush iaitu teddy bear dekat kedai tu comel sangat tolong belikan kk *sorry meraban-raban* , actually Fisha ada minat budak tu tapi Fisha nampak dia masa ujian MRSM tu tapi tak tahu identiti budak tu, ok lantak dialah -.- . By the way Fisha rindu nak jadi budak tadika. Hahaa. One more lagi, tengok budak sekarang pun ada minat Kpop dah, example my little brother and my niece, adik Fisha baru umur 7 tahun, dia minat Kpop sejak tahun lepas lepas dia nampak EXO dekat Music Bank nyanyi lagu wolf. Lepas tu yang lain pun ikutlah, dia cakap dia minat Tao and kadang-kadang dia berlagak jadi Tao. Ok, rasanya entry ini tiada makna lah sebab tiada feel masa menaip. , k tata  assalamualaikum .

Tutorial : Simple Sidebar Title

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Assalamualaikum , Fisha rajin mahu buat tutorial. Tak tahu apa nak post , so Fisha buat macam ini sahaja lah , maybe sidebar title ni terlampau simple. It's okay kan-kan? Request tutorial amat dialu-alukan di cbox. Thankyou :) .

Preview Sidebar Title :

Hanya gambar , bukan live preview .


1) Copy code di bawah dan paste di atas kod </style>


.title {
background:#Fef;
line-height:3px;
border-radius:3px;
font-family:lemoncanfly;font-size:40px;text-align:center;
color:#bebebe;

}
@font-face{font-family:lemoncanfly;src:url('http://static.tumblr.com/eq1rpir/A8nm517nt/lemons_can_fly.ttf')}


2) Selepas itu , gantikan code title sidebar korang kepada yang ini .

Contoh ini kod sidebar title korang .

<div class="main-title">Welcome</div>

Tukarkan kepada yang ini .

<div class="title">Bonjour</div>
Done ! Semoga berjaya :) .

2 Months Of 2014 already


Pejam celik pejam celik tengok tengok kita sudah berada di penghujung bulan Februari. Pantas sungguh masa berlalu, next week exam. Frust sungguh, cikgu cakap subjek Form 1 akan masuk. Alah, dah lupa lah formula-formula semua tu. Someone help me? Humph.

Masa bulan Januari hari tu macam-macam berlaku, sekolah Fisha ada buat merentas desa, memang penatlah tapi syok juga berlari dengan kawan-kawan. Tujuan untuk menang diabaikan secara tak sengaja, hehe. Fisha kalah, langsung tak dapat nombor tapi dapat 1 point untuk rumah Merah, go go. Alhamdulilah, rumah sukan Fisha jadi johan tahun ni. Tak boleh lupa masa latihan hari tu, kitaorang sesat.

Sekarang dah bulan Februari, next ialah Mac. Tak sabarnya menunggu 13 Mac, my birthday. Insyaallah akan menyambutnya. By the way, blog ni sudah bertukar skin, macam mana? Ok tak, kalau KO bagi tahu, jangan risau saya tak makan orang. Sekian, terima kasih :) .